Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor otvorio je danas novoizgrađenu saobraćajnicu C-104 u Industrijskoj zoni Celpak za šta je Vlada Republike Srpske uložila 1.050.000 KM.

Javor je ovom prilikom novinarima izjavio da su radovi na izgradnji saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom , završeni u predviđenom roku i da je cilj bio da grad Prijedor pokaže da su mu privrednici jako važni.

” Na taj način smo željeli da stavimo akcenat na privrednu aktivnost jer se prvi put u istoriji našeg grada govori o oko 15.000 zaposlenih, a to je upravo zahvaljujući privrednicima koji dolaze u naš grad koji prepoznaju potencijale našeg grada i otvaraju svoje pogone . Prijedor je po broju zaposlenih treća lokalna zajednica u Republici Srpskoj i učićemo sve da taj broj zaposlenih bude još veći u narednom periodu “, rekao je Javor.
On je dodao da je u ovoj industrijskoj zoni 99 odsto kapaciteta popunjeno i da 29 privrednih subjekata zapošljava oko 450 radnika i da su neki od njih podnijeli zahtjeve za proširenje djelatnosti i pogona te će im ova saobraćajnica olakšati pristup objektima i upravo su oni iskazali potrebu za realizacijom ovog projekta.
Javor je istakao i da je grad Prijedor za 3,5 godine uložio oko pet miliona maraka u infrastrukturu.
” Samo ovdje u Celpaku realizovan je i projekat od 800.000 KM takođe uz podršku Vlade Republike Srpske i tu se vidi dobra saradnja lokalne i republičke vlasti”, rekao je Javor.
On je najavio da će u narednom periodu planirano uređenje saobraćajnice Aleja Kozarskog odreda koja gravitira ovoj zoni i da je dat nalog Zavodu za izgradnju grada da pripremi projekat ,a sve sa ciljem da bude realizovan uz podršku Vlade Republike Srpske,
Direktor Preduzeća ” Priejdorputevi” Radenko Crnogorac izjavio je da su kao izvođači radova završili saobraćajnicu dužine od 200 metara, širine 8 metara sa obostranih trotoarima i spojili unutrašnje saobraćajnice u Industrijskoj zoni ” Celpak” sa kompletnom pratećom infrastrukturom oborinskom, fekalnom kanalizacijom, rasvjetom, odvodnjom.
Jedan od prvih investitora u ovoj zoni Osman Džamastagić direktor firme “Rundlajner” koja zapošljava 229 radnika izjavio je novinarima da je ovaj projekat od velikog značaja kako za grad Prijedor tako i za sve koji se u industrijskoj zoni bave bilo kakvom proizvodnjom, svaki metar ulice je od značaja za privrednike.

Izvor: prijedorgrad.org