Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 22. do 25. avgusta realizovaće se regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla.

S tim u vezi Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motocikla, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju zakonsku obavezu korištenja zaštitne opreme, a poseban apel upućujemo biciklistima da u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja, od prvog sumraka do potpunog svanuća, kao i danju u slučaju smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojni prsluk ili retroreflektujuću opremu koja obezbjeđuje adekvatnu uočiljivost vozača bicikla ili bicikla.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve druge učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno ograničenje brzine kretanja i podsjeća da je u toku kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Nijedan više“ kojom se upozorava na sve opasnosti i posljedice koje sa sobom nosi nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Izvor: PU Prijedor