Policijska uprava Prijedor povodom početka školske godine apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da u blizini škola obrate pažnju na pješake.

Do kraja septembra mjeseca realizuje se akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ u okviru koje će kroz preventivno-edukativne aktivnosti pod nazivom „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ policijski službenici realizovati niz aktivnosti u cilju stvaranja bezbjednih uslova za učešće školske djece u saobraćaju.

Danas je prisustvom policijskih službenika u blizini školskih ustanova svim učesnicima u saobraćaju, a posebno djeci školskog uzrasta koji po prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju ukazano na značaj poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

U nastavku aktivnosti policijski služenici će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama škola sa akcentom na kontrolu prekršaja iz odnosa vozač-pješak, kretanje biciklista po površinama koje su isključivo namijenjene za kretanje pješaka i prekršaja nepropisanog zaustavljanja i parkiranja vozila u blizini škola. U okviru

Podsjećamo da je u toku i javna kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova pod nazivom „Nijedan više“ koja se sprovodi kako bi se učesnici u saobraćaju upozorili na opasnosti i posljedice nepoštovanja saobraćajnih propisa, sa ciljem poboljšanja stanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Izvor: PU Prijedor