U okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ danas su u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Prijedoru održane zajedničke aktivnosti policije i školskih saobraćajnih patrola.

Kroz praktičan rad na terenu aktivnosti su bile usmjerene na upozoravanje učesnika u saobraćaju na značaj poštovanja saobraćajnih pravila i propisa, posebno vozača motornih vozila da prilikom kretanja u blizini škola poštuju ograničenja brzine kretanja i obrate pažnju na pješake. Akcenat je bio i na značaju pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, te je djeci školskog uzrasta ukazano na obavezu prelaska kolovoza na označenim pješačkim prelazima.

Članovi školske saobraćajne patrole su vršeći regulisanje saobraćaja sa policijskim službenicima pokazali znanje u poznavanju i primjeni propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koje su stekli na prošlogodišnjim edukacijama.

Tokom realizacije aktivnosti vozačima su skrenuli pažnju na povećano prisustvo djece u saobraćaju tokom školske godine i podsjetili ih da je u toku kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova pod nazivom „Nijedan više“ koja ima za cilj da se građani upozore na opasnosti koje sa sobom nosi nepoštovanje saobraćajnih pravila i propisa.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učenike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače da u blizini škola obrate pažnju na kretanje pješaka.

Izvor: PU Prijedor