Grad Prijedor ustupio je prostor u gradskom naselju Pećani na korištenje Omladinskom savjetu grada u kojem iduće sedmice počinju građevinski radovi na njegovom uređenju, rekonstrukciji i opremanju radi otvaranja Omladinskog centra.

Lokaciju budućeg Omladinskog centra posjetili su danas predstavnici grada Prijedora, investitora, izvođača radova i Omladinskog savjeta Republike Srpske i grada.
Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju , sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je novinarima da je riječ o projektu koji investira Vlada Republike Slovenije i Ministarstvo odbrane Slovenije, a posredstvom LOT tima EUFOR-a iz Slovenije koji pokriva ovu regiju i stacioniran je u Banja Luci.
” Riječ je o prostoru od oko stotinu kvadrata, a vrijednost prve faze projekta koja podrazumijeva građevinske radove odnosno adaptaciju dva poslovna prostora u jedan je 93.000 eura”, rekao je Milješić.

On je dodao da će potom uslijediti i provođenje tenderske procedure za drugu fazu opremanja i da je vrijednost cjelokupnog projekta oko 110. 000 eura.
” Ono što je bitno je da cjelokupni iznos finansira Vlada Slovenije odnosno Ministarstvo odbrane Slovenije , kao i da se cjelokupna procedura izbora izvošača radova i nadzornih organa povodi u tom zemlji”, rekao je Milješić.
On je dodao da je riječ o dugogodišnjim prijateljima sa kojima je grad i ranije provodio neke manje projekte kao što je donacija AED aparata. dfibrilatora kao i radionice za pružanje prve pomoći i korištenje ovih aparata.
Predsjednik Upravnog odbora Omladinskog savjeta Republike Srpske Ognjen Vukojević je novinarima izjavio da je riječ o slovenačkim partnerima sa kojima su razgovori započeti prije više od godinu dana.
” Raduje činjenica da počinje i realizacija ovog projekta i da će Omladinski savjet grada Prijedora kao jedan od najboljih u mreži omladiskih savjeta Republike Srpske pa i šire dobiti svoj prostor za rad , realizaciju projekata i druženje mladih “, rekao je Vukojević.
Rok za završetak radova i početak rada Omladinskog centra u Prijedoru očekuje se do kraja ove godine.

Izvor: prijedorgrad.org