ПРИЈЕДОР, 23. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Редован састанак мултисекторског тима субјеката заштите жртава породичног и насиља над женама у Приједору.

Policijska uprava Prijedor u avgustu je podnijela prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu sedam izvještaja za počinjeno krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, što je jednak broj izvještaja kao u istom mjesecu lani, izjavio je danas Nemanja Predojević iz ove uprave.
Predojević je na današnjem redovnom sastanku multisektorskog tima subjekata zaštite žrtava porodičnog nasilja i nasilja nad ženama rekao da se ovi podaci odnose samo na grad Prijedor, a ne na ukupnu nadležnost uprave.

Psiholog iz Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Tanja Božić navela je da je Tužilaštvo u avgustu zaprimilo 14 predmeta iz ove oblasti, te dodala da se to ne odnosi samo na grad Prijedor, već na regiju koju ova pravosudna institucija pokriva.
Socijalni radnik u Centru za socijalni rad Ivana Ećim rekla je da je u avgustu u ovoj ustanovi zabilježeno 12 prijava porodičnog nasilja.
Ona je navela i dva slučaja gdje roditelj nakon razvoda prijavi drugog roditelja za kršenje sudskih odluka o povjeri djece.
Multisektorskom sastanku prisustvovali su i predstavnici Doma zdravlja, Bolnice “Dr Mladen Stojanović”, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Centra “Sunce” i Gradske uprave.
Domaćin je bio Centar za socijalni rad, a naredni će biti održan u Centru “Sunce”.

Izvor: SRNA/kozarski.com

Foto: SRNA