Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je za rehabilitaciju ulice Krajiških brigada u naselju Urije obezbijeđeno 100.000 KM iz budžeta grada.

On je danas prisustvovao uvođenju izvođača radova u posao i naveo da će biti obuhvaćena dužina od 380 metara i da je rok za završetak radova 30 dana počev od danas.
“Odlučili smo se iz razgovora sa mještanima, ovo je jako živo mjesto, ima dosta dječice, ima dosta automobila i jako nam je važno da ulicu dovedemo u funkciju zapravo onako kako i treba”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru, ističući da su tu vrtić i jedna od najvećih škola ovog grada.

On je dodao da se trenutno izvode radovi na oko 20 putnih pravaca i do će d kraja godine, ako vremenski uslovi dozvole, biti urađeno još oko 30.
“Znači, preko 50 ulica će biti rekonstruisano odnosno asfaltirano na širem području našeg grada. Što se tiče ukupne vrijednosti radova, znači negdje oko 5,5 miliona će biti izvršeno”, najavio je Javor.
Nenad Panić kaže da u ovoj ulici stanuje 24 godine, da je do sada krpljena ali nikad rađena kao sad.
“To je bilo samo preventiva. Dobro je da se krenulo, da se ovo riješilo, ovo je ulica dosta prometna”, dodao je ovaj mještanin.
Izvođač radova je preduzeće ” Niskogradnja Marjanović” d.o.o.

Izvor: prijedorgrad.org