Prijedorski “Autotransport” obustavio je sve linije kojima saobraća zbog dugova prema dobavljačima goriva, izjavio je danas Srni vršilac dužnosti direktora Igor Miletić.
Miletić je naveo da su dugovi za gorivo dio ukupnog duga prema radnicima, dobavljačima i državi koji je dostigao milion maraka i da od juče preduzeće ne saobraća.

“Dobavljači su prevareni više puta, izgubili su povjerenje i teško ga je vratiti”, rekao je Miletić.

On je naveo da je dužnost preuzeo u drugoj polovini jula i da je za ta tri mjeseca isplatio tri pune plate, uplatio 100.000 KM poreza Poreskoj upravi Republike Srpkse i Upravi za indirektno oporezivanje BiH, vratio dio prevoznika da koriste usluge autobuske stanice.

“Uredno sam plaćao tekuće obaveze, platio dio duga dobavljačima goriva i rezervnih dijelova, ali stare dugove nisam mogao”, dodao je Miletić.

On je potvrdio da su radnicima isplaćene plate za period do polovine juna, da su se duže vremena plate isplaćivale u dva dijela, da on sam nije primio još nijednu platu i da se i sindikat bori za prava radnika, a da je uključena i Agencija za mirno rješavanje radnih sporova Republike Srpske.

“Radnici nisu odustali od ovog preduzeća. Oni rade. Zajedno pravimo plan za rješavanje dugogodišnje krize. Ne mogu precizirati kada će biti završen, a kad se to desi prezentovaćemo ga Gradskoj upravi čiju podršku imamo”, istakao je Miletić.

On je dodao da je u ovoj godini preduzeće podržano sa 700.000 KM iz budžeta grada.

“Smatram da je preduzeće održivo i da uz podršku Gradske uprave možemo da rješavamo probleme koji su nastali i nagomilani u prethodnom periodu”, poručio je Miletić.

Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu na majskom zasjedanju usvojili izvještaj o radu “Autotransporta”, negodujući što uprava nema plan kako izaći iz dugogodišnje nepovoljne situacije, a u julu je razriješen dotadašnji vršilac dužnosti direktora Darko Aleksić i imenovan Miletić.

Izvor: SRNA/kozarski.com