Aleksandar Subić, dosadašnji kapiten FK Borac, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, sa kojim će igrati grupnu fazu Lige Evrope.

“Crveno-plavi” će u nastavak sezone nakon reprezentativne pauze ući bez, po mnogima, najboljeg igrača iz prošle sezone koji će pojačati konkurenciju na lijevoj strani odbrane, ali i napad “crno-bijelih”.

Delegacija Banjalučana koju čine Draško Ilić, predsjednik u ostavci, i Robert Zrilić, direktor kluba, danas je boravila u Beogradu, gdje je vodila završne pregovore o transferu.

“Partizan je veliki klub i siguran sam da će to biti dobra stepenica za našeg fudbalera. Osim o transferu, pričaćemo i o poslovno-tehničkoj saradnji, a u planu nam je i prijateljski susret koji ćemo odigrati u Banjaluci”, rekao je Zrilić prije odlaska u Beograd i u tom trenutku nije mogao da govori o visini obeštećenja jer ono nije bilo dogovoreno.

Kako nezvanično saznaju “Nezavisne”, Banjalučani bi uz određeni iznos novca za obeštećenje mogli da računaju i na procenat od naredne prodaje mladog fudbalera.

Prije Subića šampion Srbije je doveo još jednog lijevog beka, i to Nikolu Lekovića, koji je došao na pozajmicu iz poljske Lehije Gdanjsk. Leković ima 25 godina, prošlog ljeta se preselio u Poljsku poslije epizode u Vojvodini. Karijeru je počeo u Bežaniji, a reputaciju je stekao u Radu.

Osim Subića “crveno-plavi” bi u nastavak sezone nakon reprezentativne pauze mogli da uđu i sa novim trenerom ukoliko čelnici kluba usvoje ostavku koju je ponudio Vlado Jagodić nakon subotnjeg poraza od Drine u Zvorniku (0:1).

“Nisam siguran da je odlazak Jagodića u ovom trenutku pravo rješenje”, rekao je Ilić te istakao da će čelnici kluba tek raspravljati o ostavci koju je ponudio trener Banjalučana, a to je trebalo da se desi sinoć na sjednici Upravog odbora.

Borac nakon prvih 6. kola ima isto toliko bodova na kontu uz jedan trijumf, i to protiv Željezničara, na otvaranju prvenstva. Od tada su prvo vezali tri remija, a zatim i dva poraza pošto je prije Drine pobjedu nad Borcem slavio Olimpic, i to na Gradskom stadionu u gradu na Vrbasu.

“Nije Jagodić jedini krivac za nešto lošije rezultate i razmišljamo o tome da ga zadržimo na mjestu trenera. Ukoliko se odlučimo za smjenu, javnost ćemo obavijestiti u srijedu na pres-konferenciji”, kazao je prvi čovjek Banjalučana.

Iako Ilić ističe da još nije donesena konačna odluka vezana za Jagodića, nezvanično saznajemo da će ostavka biti prihvaćena. Ekipu bi tokom reprezentativne pauze na mini-pripremama u Drvaru, koje počinju danas, trebalo da vodi Zoran Dragišić, dosadašnji pomoćni trener, a kao potencijalni kandidati za novog šefa struke spominju se Borče Sredojević, Branimir Tulić i Velimir Stojnić.

Nezavisne