Supružnici Mile (40) i Gordana (36) Ristić iz Aleksandrovca poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u laktaškoj ulici Gradiška cesta.

U “golf 2” Ristića, nedaleko od njihove kuće udario je BMW, kojim je upravljao Mladen Aleksić (35) iz Laktaša.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da se ova nesreća dogodila u nedjelju oko 17.45 časova, ne navodeći druge detalje.

Očevici nesreće su ispričali da je BMW preticao kolonu vozila i velikom brzinom se zabio u Ristićev “golf”.

– Oba vozila su se kretala iz pravca Laktaša prema Banjaluci. Nesreća se dogodila kad je “golf” pokušao da skrene ulijevo u neko dvorište. Tada je na njih naletio BMW, koji je preticao kolonu ispred sebe. Prizor je bio stravičan. Od siline udara “golf” je skroz uništen, a supružnici su poginuli na licu mjesta – rekla je jedna mještanka Aleksandrovca, ne želeći da se predstavi.

Njen komšija, u blizini čije kuće se dogodila nesreća, rekao je da je čuo škripu guma i jak udar, a zatim vidio kako automobil leti kroz vazduh.

– Učinilo mi se da kamion leti kroz vazduh i pada na moju ogradu. Odmah sam potrčao i vidio da je u pitanju “golf”, koji je bio sav smrskan. Dvije osobe u “golfu” nisu davale znakove života, dok je mladić u BMW-u bio povrijeđen. Ubrzo su stigli policija i kola Hitne pomoći, koja su odvezla povrijeđenog – rekao je ovaj mještanin Aleksandrovca.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su kazali da će uzrok ove nesreće biti poznat tek nakon vještačenja tragova i istrage. Poznanici porodice Ristić i mještani Aleksandrovca kažu da je njihova pogibija velika tragedija za sve. Prema njihovim riječima, iza njih su ostali djevojčica od 12 i dječak od sedam godina.

– Tuga i žalost, ko će sad toj djeci objasniti da više nemaju majku i oca. Čula sam da su kada se tragedija dogodila krenuli da kupe polovan frižider. Skoro su se preselili u kuću u Aleksandrovcu iz Miljevića – kazala je jedna mještanka, ne želeći da se predstavi.

Glas Srpske