U okviru osmog kola Premijer lige BiH fudbaleri Rudar Prijdora danas (16.30 časova) gostuju na zeničkom „Bilinom polju“ kod Čelika najneugodnijeg protivnika u eliti. Prijedorčani nikada do sada u borbi za bodove nisu pobijedili Zeničane, a danas će igrati desetkovani jer trener Boris Gavran koji je rodom iz Zenice ne može da računa na povrijeđene kapitena Nebojšu Šodića i Sinišu Radoju kojima se pridružio i napadač Mirza Džafić.

Mladi fudbaler „rudara“ Aleksandar Jovičić nada se da njegov klub može do pozitivnog rezultata na najboljem stadionu u BiH, gnijezdu Zmajeva.

-Protiv Zrinjskog bilo je dosta stvari koje su uticale na poraz, ali to je završena priča povratka nema, okrenuli smo se meču u Zenici. Čelik igra veoma dobro, to je dokazao i pobjedom nad Širokim Brijegom. Vjerujemo da imamo snage da se suprostavimo Zeničanima i da se kući vratimo s pozitivnim rezultatom, a to je za nas i remi. Daćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi. Čelik je već gubio bodove na svom terenu pa ukoliko pružimo disciplinovanu igru možemo da očekujemo uspjeh – istakao je Aleksandar Jovičić.

U prvih sedam kola Prijedorčani su zabilježili dvije pobjede, remi i četiri poraza.

Prijedor24h