Mnoge devojke se pitaju da li je ok da imaju seksualne odnose tokom “onih dana”. Postoji mnogo nagađanja na tu temu – i uglavnom se svode na “ne baš”. Ipak, ima i drugačijih mišljenja.

Asistent na „Medical Center for Female Sexuality“ Tara Ford za magazin „Health“ odgovorila je na neka od ovih pitanja. Evo šta treba da znate:

1) DOKTORI KAŽU DA BI TREBALO

– Ako je ženi to ne smeta, trebalo bi. To je potpuno prirodno i dobro za oba partnera – rekla je Ford.

2) MOŽDA VAM SE SVIDI

Iako je nekim damama pomalo neprijatan osećaj da to upražnjavaju, one koje su probale, nisu se pokajale. Nekim ženama prijaju seksulani odnosi u tom periodu i to iz dva razloga. Za jedne užitak je samo seksualne prirode, dok drugima pomaže i zdravstveno, jer im se menstrualni bol smanjuje.

3) NEKI MUŠKARCI TO VOLE

I kod muškaraca doživljaj tokom seks u periodu menstruacije je različit. Nekima je ta ideja odbojna, ali postoje i muškarci koji u tome uživaju. Razlog je to tokom menstrualnog krvarenja penis lakše ulazi u vaginu. Trebalo bi otvoreno da razgovarate sa svojim partnerom o tome i čujete kakvo je njegovo mišljenje.

4) NE ZABORAVITE ZAŠTITU

Postoji zabluda da se ne može ostati u drugom stanju i da se ne mogu dobiti seksualno prenosive bolesti u toku „onih“ dana. To je apsolutna neistina i morate se zaštititi čak i kada imate seks u toku menstruacije.
– Neke menstruacije traju više od nedelju dana, a nekada se ženska ovulacija preklopi sa njenom menstruacijom – rekla je Ford.

24sata