Nije samo važno kako će proteći seksualni čin, već i ono što sledi nakon njega. Postoje brojne priče za koje mislite da su u potpunosti istinite, ali ipak stručnjaci tako ne tvrde i treba im verovati.

Odlazak u toalet nakon seksa sprečava urinarnu infekciju?

“Ako osećate potrebu da odete u toalet nakon odnosa, onda to i uradite, nije obavezno. Ili ako je ejakulacija bila van vagine, nije loše da se opere, ipak je higijenski, ali svakako nije štetna sperma po kožu, tako da na vama je da odlučite.

Ako osećate potrebu da urinirate nakon seksa, onda to i uradite, ali ne kako bi uklonili ešerihiju koli, koja je tokom seksa krenula u mokraćnu cev, bakterija je u debelom crevu.

Najbitnija stvar ako imate ešerihiju je ta da ne smete sa analnog seksa, da pređete na vaginalni”, rekao je Aleksandar Milošević, urolog i seksolog.

Podsetite se šta se upravo desilo

“Za razliku od muškaraca žene ređe masturbiraju, tek 65 odsto, dok je kod muškaraca taj procenat veći oko 95 odsto. Gledano sa psihiloške strane, žene emotivnije proživljavaju osnose, zato je i potrebno da glasno govore o tome.

Žene su generalno zatvorenije, a kako bi lakše proživele svaki odnos potrebno je da budu opuštene i iskrene prema svom partneru, ali i prema sebi. Svakako za to je potrebno vreme i partner koji vredi, voli, pazi…

Baš zato što je tabu tema žensko telo, održaću predavanje na temu ženskog orgazma u Kolarčevoj zadužbini 17. oktobra”, ističe dr Aleksandar.

Bol tokom seksa i nakon njega

“Ponekad se pojavi bol tokom seksa, da li zbog suvoće vagine ili je neki dublji osećaj, sve zavisi, ali taj bol je uglavnom psihičke prirode. U svakom slučaju potrebno je da se žena javi svom lekaru ako do bola dođe, iz razloga što će razgovorom sa ginekologom, seksologom ili urologom bol na neki način nestati, jer je sve do glave.

Možda je to bio seks bez ljubavi ili želje pa zato boli.

U svakom pogledu, bol prilikom seksualnog odnosa nije normalna pojava, pogotovo ako osećaj bola potraje nekoliko sati zato porazgovarajte sa lekarom.

Taj bol može biti znak da postoji neki ozbiljan problem – poput infekcija, poremećaja u vagini… ali je svakako taj bol najčešće psihološke prirode”, dodao je seksolog.

24sata