Jeste, ljepše je udvoje, ali određene stvari nikad ne biste smjeli ni trebali žrtvovali zbog veze. Evo i koje.

Ipak određene stvari nikada ne bi trebalo da žrtvujete, čak ni zarad romanse. Evo i koje:

Sopstvenu sreću

Voljena osoba trebalo bi da donese sreću i radost u vaš život, a ne tugu i sjetu. Naravno da će biti trenutaka kada će vas nešto rastužiti, ali ako su ti trenuci češći od trenutaka sreće, razmislite o tome.

Zabavu

Da li se smijete i zajedno isprobavate nove stvari? Iako je sasvim normalno da s vremena na vrijeme dođe do nesuglasica, pa čak da bude i dosadnih perioda, vaš odnos uglavnom bi trebalo da bude srećan i zabavan.

Slobodu

U zdravoj vezi, trebalo bi da možete da izađete sami i uživate, a da vaš partner ne bude zabrinut, uznemiren ili ljubomoran. Posesivno ponašanje obično je pokazatelj nesigurnosti, a to je lični problem partnera koji vi ne možete da popravite.

Unutrašnji mir

Da biste bili srećni, važno je zadržati svoj unutrašnji mir. Ako partner konstantno čini da se osjećate anksiozno, nervozno, uznemireno, pa čak i depresivno i težiti se da se “isključite” od ostatka svijeta – definitivno nešto nije redu s vašom vezom.

Vaša iskustva

Život je uzbudljiv. Tokom života iskusićete mnogobrojne divne stvari koje će vas učiniti zrelijima, mudrijima, srećnijima i pomoći vam da pronađete sebe. Ukoliko zbog partnera propuštate da isprobate nove stvari, vrijeme je da se zapitate zašto je to tako. Da li je vrijedno toga?

Vašu ličnost

Vaša ličnost je ono ko ste vi, a prava osoba će to znati da cijeni i voljeće vas iznad svega. U zdravoj vezi, nijedan partner ne bi trebalo da teži tome da mijenja ličnost onog drugog. Prava ljubav je kad se volite zbog onoga što jeste baš takvi kakvi ste.

Vaše prijatelje i porodicu

Na početku veze, većina parova prolazi kroz fazu medenog mjeseca – vrijeme uzbuđenja, zaljubljenosti kao i želje za konstantnim viđanjem i provođenjem vremena zajedno. Međutim, ukoliko ste u vezi već nekoliko mjeseci, a ne viđate porodicu i prijatelje, to može ukazivati na posesivno ponašanje. Važno je da imate što više zdravih veza u životu, a prevelika zavisnost od partnera nije zdrava.

Vaša osjećanja

Veliki dio zdrave veze je poštovanje: partneri bi trebalo da pokušaju da shvate prihvate osjećanja i stavove partnera, bez predrasuda.

Vaše snove

Dobra veza je partnerstvo – dvije osobe se podržavaju na svakom koraku. Sasvim je normalno da imate različite snove, ali i dalje bi trebalo da gurate voljenu osobu da ostvari svoje, a i ona vas.

Vaša uvjerenja

Vaši stavovi izuzetno su vam važni i niko bi trebalo da pokušavati da ih mijenja. Iako vaš partner ne mora da vjeruje u ono u što vi vjerujete, bitno je da poštuje vaše vrijednosti.

Minimagazin.info