U ne baš kvalitetnoj utakmici u kojoj su bodovi imali veliku važnost i za jedne i za druge sva glavna uzbuđenja su viđena u posljednjih 20 minuta igre kada su i postignuta sva tri pogotka.

Banjaluka – Gradski stadion. Gledalaca: 850. Sudija: Dušan Berak (Trebinje). Strijelci: T. Jović u 70. minutu za Borac, a Džafić u 76. i Milutinović u 90+5. minutu za Rudar Prijedor. Žuti kartoni: Bečelić, Radinović (Borac), Jovičić, Ćulum, Šodić (Rudar Prijedor).

BORAC: B. Jović, Redžić, Saničanin, Vidović (od 86. Stojanović), T. Jović, Bečelić, Radinović (od 78. Zekanović), Runić, Paštar, Jandrić, Marjanović (od 63. Predragović). Trener: Zoran Dragišić.

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Šodić, Burazor, Kojić, Džafić (od 89. Kunić), Arežina (od 77. Hamzić), Miloš, Milutinović, Ćulum, Jovičić, Pejić (od 74. Radoja). Trener: Boris Gavran.

U ne baš kvalitetnoj utakmici u kojoj su bodovi imali veliku važnost i za jedne i za druge sva glavna uzbuđenja su viđena u posljednjih 20 minuta igre kada su i postignuta sva tri pogotka. Fudbaleri Rudar Prijedora su bili uspješniji i umješniji, pogodili jednom više i zasluženo nose kući cijeli plen, a Borcu ostaje glavobolja u prvenstvenoj pauzi. Ovo je prva pobjeda Prijedorčana na Gradskom stadionu u Banjaluci u istoriji fudbala Republike Srpske i BiH.

Dva tima su sada bodovno izjednačena na prvenstvenoj tabeli, ali Prijedorčani imaju bolju gol razliku pa su 13, a Borac je na 14. poziciji.

Trener Rudar Prijedora Boris Gavran čestitao je svojim fudbalerima na trijumfu i istakao da su oni do njega došli jednom otvorenom igrom.

„Čestitke mojim igračima koji su od prve minute ginuli na terenu, vidjelo se da žele i da hoće i nagrađeni smo za to u 95. minuti susreta. Parirali smo dobro Borcu, nismo došli da se branimo, jednom otvorenom igrom smo došli do povoljnog rezultata u sudiskoj nadoknadi“ rekao je Boris Gavran, šef struke Prijedorčana koji je dodao:

„Igramo protiv Radnika u narednom kolu koji nije izgubio na strani utakmicu, poslije ova tri boda smo se vratili u igru i očekujemo otvorenu utakmicu.

Prijedor24h