Pomoću štipaljke se možete rešiti mnogih neprijatnosti i bolova u organizmu.

Ukoliko niste jedni od onih koji trče kod lekara svaki put kada ih zaboli nešto, već želite i sami da pomognete sebi, trebalo bi da probate metodu “uvo-štipaljka”. Ovaj sistem funkcioniše slično kao akupunktura, s obzirom na to da je poenta u pritisku na određeni deo uva, čime se regulišu nelagodnosti u telu.

Svaki deo uva je zaslužan za “kontrolu” određenog dela tela. Na slici možete pogledati koje su to tačke na uvu koje bi trebalo da pritiskate štipaljkom, a u nastavku je objašnjenje koje stvari u organizmu ćete time rešiti.

  1. Leđa i ramena

Gornji deo uva je povezan sa leđima i ramenima. Držeći štipaljku oko jedan minut bi trebalo da vas oslobodi tenzije. Primenjujte ovo nekoliko puta dnevno kako biste se rešili bola.

  1. Organi

Sledeća tačka na uvu je ona koja je povezana sa organima u telu. Naravno, ukoliko imate ozbiljne unutrašnje bolove, trebalo bi da posetite lekara. Ali za manje nelagodnosti upotrebite štipalju ili prstima pritisnite to mesto.

  1. Zglobovi

Sledeće mesto na uvu se najviše povezuje sa ukočenošću i bolovima u zglobovima. Pritisak na ovu tačku će vam doneti olakšanje, a naravno da bi trebalo da posetite lekara ukoliko se radi o ozbiljnijoj povredi.

  1. Sinusi i grlo

Ukoliko vas muči sinusna infekcija ili prehlada, kao prvu pomoć možete da primenite pritisak na ovu tačku uva. Na ovaj način bi trebalo da se oslobodite bola u grlu.

  1. Probava

Tačno iznad ušne rese, nalazi se mesto koje povezano sa probavom. Koristeći štipaljku na ovom delu vam pomaže da se oslobodite probavnih i stomačnih problema. Ukoliko često imate ovakvih problema, ovu metodu možete koristiti i preventivno.

  1. Glava i srce

Ušna resica je povezana sa glavom i srcem, koji su zapravo i najvažniji. Primenjujući pritisak na nju možete se osloboditi glavobolje i unaprediti zdravlje srca.