БАЊАЛУКА, 24.ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци.

DNS-ovci sada vode dva kluba poslanika u Parlamentu Srpske. Osim onog na čijem čelu je Spomenka Stevanović i Slobodnim srpskim demokratskim klubom rukovodi njihov novi kadar Darko Banjac. I dok DNS jača skupštinsku većinu i svoje redove na republičkom nivou, na lokalu im ne cvijetaju ruže DNS potresaju trvenja članova oko pozicija širom Srpske.

Dok je novi predsjednik opštinskog odbora te stranke u Kozarskoj Dubici zadovoljan pozicijom, članovi DNS u Istočnom Sarajevu, saznajemo, bore se za šest rukovodećih pozicija, a svađaju se i oko izbora Nenada Nešića za direktora “Elektrodistribucije Pale”. Lider DNS-a Marko Pavić sve to negira i uvjerava da je u njegovoj partiji sve u redu.

“Glupost najveća koju sam čuo u zadnje vrijeme. Niti nam je ko nudio, niti smo mi tražili, niti ja šta znam”, rekao je Pavić.

Dugogodišnji članovi DNS-a iz Kozarske Dubice nezadovoljni, saznajemo, što je na čelo opštinskog odbora izabran najmlađi član partije. Dok Pavić uvjerava da je novog predsjednika izabrao opštinski odbor, Banjac priznaje da je na izbornoj skupštini DNS u Dubici dobio podršku lidera te stranke. DNS-u je, kaže, prišao jer su mu omogućili napredak a ne jer ga je kupila vladajuća većina.

“Neke narikače u Narodnoj skupštini mogu da naricaju šta god hoće. Ja se ne bavim intrigama i kafanskim pričama, mogu da pričaju šta god hoće. Ovdje je vrlo jednostavan moj stav – smatram da svojim radom mogu da doprinesem Kozarskoj Dubici i to će najbolje da vide građani Kozarske Dubice”, kazao je Darko Banjac, predsjednik OO DNS-a Kozarska Dubica.

Promjenom partijskog dresa, Banjac je postao i partijski kolega DNS-ovom Dušku Iviću u Slobodnom srpskom demokratskom klubu. Sada polovinu tog nezavisnog kluba čine poslanici DNS-a zbog čega ih nazivaju malim DNS-om. Nije isključeno da bi im se uskoro mogao pridružiti i Nenad Stevandić koji uvjerava da im je, bez obzira na partijsku pripadnost, nabitnija nacionalna politika.

“Mjesto na kojem bih ja mogao da vodim politiku je ili nova stranka ili DNS, Izvorna SDS jer to su nacionalni principi koje niko od nas nije mijenjao”, kazao je Nenad Stevandić.

Zato bi politički pravac mijenjala četiri odbornika iz Čelinca. Upravo zbog toga što je podržavao Nenada Stevandića, odbornik Goran Spasojević ranije je izbačen je iz SDS-a. Danas su mu se pridružila još tri odbornika koji bi rado sa Spasojevićem u Izvornu SDS. Sutra će o tome, saznajemo, u Banjaluci razgovarati sa Slavkom Dunjićem i Stevandićem. Za ATV poručuju da će ići u bilo koju partiju koju izabere Stevandić- pa bi umjesto u Izvornom SDS-u mogli da završe i u DNS-u.

Izvor: ATV