Da se u nevolji poznaju pravi prijetelji i da ih ima čak i na estradi, pokazala je folk diva Svetlana Ceca Ražnatović.
Kada je shvatila da spisateljica Isidora Bjelica, njena dugogodišnja prijateljica, nema novca da nastavi lečenje tumora sa kojim se bori treći put, odlučila je da joj pomogne.

Kako saznajemo, Ceca je pozvala Isidoru i njenu ćerku Vilu na kafu i tada je spisateljici ponudila novac za lečenje u jednoj od najboljih klinika u Londonu. Svoju zamisao pevačica je odmah sprovela u delo i Bjelica je već uveliko pod nadzorom najboljeg tima stručnjaka u Engleskoj.

Nakon što je nekoliko meseci provela u Švajcarskoj, gde zbog finansijske nemoći nije mogla da primi celokupnu terapiju, Isidora se vratila u Srbiju, gde je Ceca preuzela stvar u svoje ruke kako bi ovu bitku vodile zajedno jer je tako lakše.
Pozvali smo književnicu i folk zvezdu, ali njih dve nisu želele da pričaju o novcu, već o čvrstom prijateljstvu koje traje godinama.

– Isidora je moj dugogodišnji prijatelj. Kada mi je bilo najteže, ona je bila uz mene. Sada, kada je njoj teško, naravno da ću i ja biti uz nju. Podržaću je i u dobru i u zlu – kaže Ceca, koja je uverena da spisateljica ima dovoljno želje i nade da će ovog puta dobiti rat sa opakom bolešću.
To što joj se u ovom trenutku našla i nesebično joj pomogla, Isidora Ceci nikada neće zaboraviti.

– Prijatelj je osoba koja je uz tebe i kad ti je najteže. Pravi prijatelji se poznaju u muci – iz dubine duše kaže Bjelica, kojoj se u borbi za život pridružila Ceca, kojoj je Isidorina porodica neizmerno zahvalna.

Njih dve su se rastale uz osmeh i želju da ovakvih okupljanja bude još mnogo.
Podsećanja radi, spisateljica je u maju ove godine hrabro primila vest da su joj rezultati tumor markera loši, te da će ponovo morati da bije bitku za život. Tačnije, nakon što je izvadila jajnike, matericu i trbušnu maramicu, kancer se vratio treći put. Isidora je nekoliko dana provela u Švajcarskoj, a tada joj je pomogao Vlado Georgiev, koji je održao koncert u Beogradu i tako skupio novac za spisateljicu.
Bjelici potreban lek iz Amerike

Isidora, koja je tranutno na dodatnoj terapiji, našla se u neobranom grožđu jer joj je potreban lek kojeg trenutno nama na tržištu gde se leči. – Da li neko od vas koji živite u EU ili USA može da mi nabavi saplement „frankincense oil“, koji se takođe zove i „olibanum“? Hitno mi je potreban, poslaću odmah novac – apeluje Isidora iz bolničke postelje i ujedno pomaže deci koja biju istu bitku kao ona.
ALO