Goran Ćosić (35) iz Maglajana uhapšen je u utorak zbog osnovane sumnje da je u Gradišci zapalio kamion banjalučkog preduzeća “Vlamaco”, a u kojem je do kraja avgusta bio zaposlen kao vozač.

Požar na kamionu marke iveko izbio je prekjuče oko 19 časova, na mostu u Gradišci, koji je tek nekoliko stotina metara udaljen od graničnog prelaza. Prema riječima očevidaca odvijala se prava mala drama između vozača i Ćosića, koji je vjerovatno zbog neraščišćenih računa sa bivšim poslodavcem zapalio vozilo.

“Vozač je čekao u koloni da pređe granicu kada se pojavio Ćosić koji mu je rekao da izađe iz vozila ukoliko ne želi da i njega zapali. Kada je izašao, ovaj je ušao u kabinu i polio je benzinom a zatim je upaljačem zapalio”, ispričao nam je jedan od njih, koji je dodao kako je Ćosić je bio vidno bijesan i rastrojen.

Inače, kabinu je momentalno zahvatio veliki plamen, požar je krenuo da se širi cijelim kamionom a gust dim kuljao je do samog graničnog prelaza. Policija je morala da blokira prilazne puteve, pa su se vozila preusmjeravala na alternativne pravce.

U preduzeću “Vlanaco” su rekli kako materijalna šteta iznosi oko 50.000 maraka, a Mladen Kudra, vlasnik, da mu nije jasno zašto je Ćosić zapalio kamion, jer su, kako tvrdi, sporazumno raskinuli ugovor.

Prema njegovim riječima, sa radnicima nije nikada imao probleme, jer im redovno izmiruje obaveze, i prema njima i prema državi. Kazao je i da je sa Ćosićem razgovarao prije nekoliko dana, ali da se nisu svađali.

Izvor blizak istrazi je kazao kako je Ćosić u utorak imao u planu da zapali kamion i da se o tome povjerio jednom od poznanika, koji ga je bezuspješno odgovarao od toga.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka su saopštili kako je o svemu upoznato Okružno tužilaštvo te kako će protiv G.Ć. biti podnijet izvještaj zbog izazivanja opšte opasnosti.
Nezavisne novine