Lider PDP-a Mladen Ivanić izjavio je danas da je ključ očuvanja Republike Srpske njena jaka privreda, ekonomija i investicije i da se ova partija i na nivou BiH prioritetno zalaže za ekonomski razvoj.
On je večeras prisustvovao Izbornom saboru Opštinske organizacije PDP-a Ugljevik gdje je u razgovoru sa novinarima najavio da neće doći na sastanak srpskih stranaka koji organizuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, zbog ranije preuzetih obaveza.

Ivanić je rekao da će u to vrijeme biti na međunarodnoj konferenciji u Bugarskoj, a ponudu predsjednika Republike sutra će razmatrati i Savez za promjene.

On kaže da kao lider PDP-a od predsjednika “očekuje izvinjenje za izjavu o izdaji”, ako je njegova ponuda iskrena, dodavši da bi taj sastanak imao smisla.

“Kao član Predsjedništva BiH, uvijek ću doći na poziv predsjednika, šta god on bude planirao da radi jer je red da čuvamo instituciju predsjednika, nevezano ko je obavlja. Institucija predsjednika je najveća funkcija koju srpski narod u Republici Srpskoj i u BiH ima, veća nego što je funkcija člana Predsjedništva”, dodao je Ivanić.

Kao lider partije, Ivanić je rekao da od PDP-a u Ugljeviku očekuje da ojača i postane jedna od najvažnijih partija u opštini nakon lokalnih izbora naredne godine.

On je najavio da će do početka decembra na saboru PDP-a biti izabrano novo rukovodstvo u kome će biti i novih i mlađih ljudi, uz ocjenu da je PDP karakterističan po tome da “otvara vrata” mladima.

Predsjednik Inicijativnog odbora PDP-a Ugljevik Dragomir Sekulić rekao je novinarima da na lokalnim izborima očekuje pobjedu Saveza za promjene i nastavak promjena koje je ovaj savez započeo na nivou BiH i u Republici Srpskoj i u lokalnim zajednicama.

PDP u Ugljeviku ima dva odbornika i dio je skupštinske većine koju predvodi SDS.
SRNA/Press