Iz SDS-a danas ni riječi o audio- snimku koji ukazuje na upletenost zvaničnika ove stranke u aferu prisluškivanja i tajnog snimanja. Njihov muk o svjedočenju Gorana Suvare govori više od hiljadu riječi, poručuje SNSD. SDS nastoji da kriminogenim i koruptivnim radnjama uzme vlast u Republici Srpskoj i da narod uvuče u nesigurnu klimu i mračnu istoriju kakva je bila u “njihovo vrijeme”, rekao je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Iz SDS-a nema regovanja. Trojac SDS-a: Mladen Bosić, Bojo Gašanović i Nebojša Vukanović, koje je Goran Suvara ponovo prozvao za organizaciju i finansiranje afere čiji je cilj kriminalizacija rukovodstva Republike Srpske, danas se nisu oglašavali.

Suvara je ranije posvjedočio da mu je SDS platila 100. 000 maraka za tajno snimanje biznismena Mileta Radišića. Prema Suvarinim riječima i audio- snimku koji nam je dostavio, glavni akteri tog posla su Nebojša Vukanović i Bojo Gašanović.

SNSD je javno postavio pitanje odakle SDS-u „crni fondovi“ za finansiranje akcija o kojima je progovorio Goran Suvara, svjedočeći i dajući javnosti na uvid audio- snimke.

– Kako to najbliži saradnici Mladena Bosića predsjednika SDS učestvuje u kriminogenim radnjama i koruptivnim radnjama za uzimanje vlasti u Republici Srpskoj? Može li se objasniti odakle Nebojši Vukanoviću 50.000 evra ,to je pitanje za Bosića?, rekao je Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

Petrović kaže da nije dokazana autentičnost snimka, na čemu insistira SDS, da se čuje glas Mileta Radišića sa kompromitujućim sadržajem po vlast u Srpskoj. Suvara tvrdi da mu je SDS platila 100.000 maraka za tajno snimanje Radišića. Јedan od prozvanih, Nebojša Vukanović, danas se nije javljao na telefon, a ranije je priznao da je kontaktirao sa Suvarom.

Za komentar danas nedostupan i SDS-ovac Bojo Gašanović, kojeg je Suvara prozvao da je bio učesnik u ugovoranju posla za tajno snimanje Mileta Radišića. Gašanović je, ranije, sve demantovao.

– Želim da kažem da tog čovjeka kojeg su puštali u program nikada nisam kontaktirao, niti sam sa njim obavljao bilo kakve transakcije, rekao je Gašanović.

– Odgovorno tvrdim, što će taj audio-snimak i potvrditi, da je gospodin Gašanović patološki lažov. Sjedili smo na tvrđavi u Novom Sadu. Tu se čuje njegov glas. Čuje se moj glas, čuje se glas Nebojše Vukanovića. Neobavezno ćaskanje prekinuo je drugi patološki lažov. To je gospodin Vukanović, kada kaže – Da li si mi donio ono i da mu treba samo nekoliko sekundi. Јa kažem da jesam. Da li si ti meni donio pare? Kaže on- jesam, tu su, istakao je Suvara.

Svjedok afere nadalje tvrdi da mu je Gašanović rekao da je tajno snimanje pokriveno nalogom od strane Dragana Mektića, komentar od ministra bezbjednosti BiH nismo dobili. Suvara ne štedi ni lidera SDS-a ,tvrdi da je Mladen Bosić bio upoznat sa planom koji je razrađen u restoranu Kula u Istočnom Sarajevu.

– A vrlo rado ću mu poslati i njegovu sliku iz restorana Kula. Molim vas sve. Prestanite sa lažima. Ne obmanjujte narod, poručuje Suvara.

Potpredsjednik SNSD-a, Marko Vidaković ocijenio je da muk opozicije u vezi sa svjedočenjem Gorana Suvare govori više od milion riječi.

Zanimljivo je, dodaje, da potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević, koja je danas održala konferenciju za novinare, nije ništa rekla povodom ove, najveće dokumentovane korupcionaške i kriminalne afere.

Iz SDS-a se danas oglasio samo Vukota Govedarica i to za federalne medije i poručio da je nevjerovatno da javni servis može da dođe do presuđenih kriminalaca koji su u bjegstvu. Podsjećamo, Goran Suvara se RTRS-u javio sam, a Suvaru je, ranije, našao SDS, što je i sam potvrdio.

– Oni su tražili mene, razlika je ja sam tražio vas, oni su tražili mene, naglasio je Suvara.

RTRS