Oni važe za najlepši znak Zodijaka, što ni ne treba da čudi s obzirom da su pod jakim Venerinim uticajem

Zahvaljujući Venerinom uticaju, Vage su obdarene najlepšom fizionomijom u celom zodijaku. Lice im je ovalno, pravilno i privlačno, a nos kratak i gladak. Usne su im pune, zavodljive i tamnije nijanse. Oči su im često vrloupadljive – radoznale, izazovne, zagonetne.

Većinom su sitnije do srednje građe, u mladosti vrlo proporcionalne, a u kasnijim godinama potencijalno krupnije u bedrima i bokovima. Udovi su im kratki do srednje dugi, lepo oblikovani i proporcionalni.

Prosečna kosa Vage je tamnosmeđa do crna, bujna i kvalitetna. I na pogled i na dodir kosa joj odaje toplinu i mekoću. Vaga vodi računa o urednosti i eleganciji, pazeći da ostavi dobar utisak u svakoj prilici.

Osim tipične Vage, čija je spoljašnost pod Venerinim uticajem, postoji i saturnovska Vaga, čije je lice oštrijih crta, povijenog ili šiljatog nosa i užih, lukavih i bezobzirnih očiju. Telo ovakvih Vaga je mišićavije i robusnije, što odražava njihovu borbenost i ambiciju.

Kod oba tipa najosetljiviji delovi tela su bubrezi, bešika i pankreas. Treba da obrate posebnu pažnju na njih i da ih redovno kontrolišu. Osim bolestima spomenutih organa, sklone su alergijama, astmi i dijabetesu.

Stil