Danijela Pantić (46) htela po svaku cenu da se vrati iz Beograda porodici u Bačkoj Palanci i stradala u sudaru kombija i kamioneta. Lakše povređeno četvoro

BEOGRAD – Danijela Pantić (46) iz Bačke Palanke poginula je juče na auto-putu Beograd – Novi Sad kad je kombi u kojem je bila suvozač udario u vozilo s putarima. Nesrećna žena preminula je na licu mesta, dok je povređeno troje putara i vozač kombija.

Stravičan sudar dogodio se oko 11.30 časova 2,5 kilometara posle Batajničke petlje na auto-putu prema Novom Sadu.

Zarobljeno telo

– Kombi firme „Fungilend“ iz Bačke Palanke, kojim je upravljao D. M. (31), udario je velikom brzinom u kamionet „Beograd puta“. Trojica lakše povređenih radnika, kao i vozač kombija, prevezeni su u KBC Zemun, dok su telo nastradale Danijele iz smrskanog kombija izvukli vatrogasci – kaže izvor iz istrage.

On dodaje da je kombi najpre oborio nekoliko saobraćajnih znakova, a potom udario u putare koji su postavljali signalizaciju.
– Iz slupanog kombija izašao je samo vozač. Držao se za glavu kad je video mrtvu saputnicu. Povređeni radnici žalili su se na bolove u glavi i leđima – kazao je sagovornik Kurira.

Danijelin očuh Sava i brat Vlada Denić (35) iz Borče došli su u trenutku kad su vatrogasci izvlačili njeno telo.
– Bila je na nekoliko dana kod nas. Dogovorila se da sa D. M. krene kući – rekao je Vlada, brat nastradale žene.

U gostima kod brata

On objašnjava da je vozač kombija kum Danijelinom zetu. Ona je živela s porodicom u Staroj Gajdobri kod Bačke Palanke.
– Mlada se udala, dobila sina i ćerku, i od ćerke sada ima unučiće. Žurila je da se vrati kući, iako sam voleo da ostane još jedan dan kako bismo zajedno proslavili moj rođendan u petak. Međutim, ona je navalila da ide, pa da ide – priča brat očiju punih suza.

Opasan posao
RIZIČNO ZA PUTARE

Radnici „Beograd puta“ samo pukom srećom nisu teže povređeni, a koliko je rizičan posao koji rade govori podatak da je pre pet meseci jedan njihov radnik teško povređen.
– Reč je o radniku koji je kosio travu i koji se još uvek nije oporavio. Naši radnici su na auto-putu ko glineni golubovi i veoma je teško naći nekoga ko će da radi – rekao je jedan od zaposlenih u „Beograd putu“.

Kurir