Danas u jutarnjim satima kiša se očekuje na jugu i istoku zemlje. U ostalim područjima lokalno može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana na jugu i zapadu zemlje smanjenje oblačnosti, a u ostalim područjima će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12 °C, na jugu zemlje od 14 do 18 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama se očekuje magla prije podne. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13 °C, na jugu zemlje od 14 do 18 °C.

U četvrtak. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni uglavnom sa slabim padavinama. Više padavina se očekuje u Hercegovini, i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 14 °C.