Tomi Ćulafiću (19) nož prošao pored srca, uhapšen jedan napadač, državljanin SAD

BEOGRAD – Košarkaš KK Beko Tomo Ćulafić (19) iz Beograda uboden je nožem blizu srca pošto su ga u noći između subote i nedelje na Kalemegdanu napala četvorica državljana SAD.

Mladić je prebačen u Urgentni centar, a jedan od napadača Lukas S. (18) zadržan je u pritvoru zbog pokušaja ubistva.

Sreto Ćulafić rekao je za Kurir da je njegov sin šetao s dvojicom prijatelja kad ih je presrelo šest Amerikanaca.

sreto-culafic-otac zelka-culafic-majka

Sin im pukom srećom ostao živ… Sreto i Željka Ćulafić

– Kad su Tomo i drugari odlučili da krenu kući, naleteli su na grupu Amerikanaca. Oni su im tražili marihuanu, a kako je naš Tomo zakleti protivnik droga, rekao im je da nemaju, a verovatno i da se sklone. Amerikanci su počeli da ih provociraju i nastala je tuča, tokom koje su oni potegli nož – kazao je Sreto Ćulafić.

Otac kaže i da Tomo nije ni primetio da je uboden i da je to shvatio tek kad je video krvav džemper. Čim se to desilo, veli, otac, Amerikanci su se dali u beg.

– Predosećao sam da nešto nije u redu. Pre nego što su ga uboli, poslao sam mu poruku, ali nije mi odgovarao, što mi je bilo sumnjivo. Deset minuta kasnije pozvao me je i rekao: „Tata, ja sam uboden na Kalemegdanu“, i onda se veza prekinula. Nakon toga su me pozvali iz Hitne – istakao je Sreto, koji se oprobao i u narodnoj muzici i ima jedan album.

Tomo Ćulafić je jesenas krenuo u visoku elektrotehničku školu.

– On je dobar dečko, nije imao nikakve sukobe, ne izlazi po splavovima, sportista je od devete godine. To veče je žurio da se vrati kući kako bi učio jer u utorak ima kolokvijum – kazala je Tomina majka Željka.

Advokatica Slavka Babić, koja zastupa Ćulafića, rekla je da je Tomo uboden nožem nekoliko centimetara ispod srca, ali i da je još neizvesno da li će morati da bude operisan. Ona je navela i da je policija zadržala jednog američkog državljanina, dok se za ostalim napadačima traga.

– Verujemo u rad policije i pravosudnih organa, kao i to da će svi počinioci ovog teškog krivičnog dela biti privedeni i kažnjeni po zakonu – kaže Babićeva za Kurir.