Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Područnog Fudbalskog saveza Prijedor ovo tijelo je jednoglasno, u kompletnom sastavu, osudilo fizički napad na Dragana Banjca i nanošenje teških tjelesnih povreda ovom istaknutom sportskom radniku.

Dragan Banjac je član Sudijske komisije PFS Prijedor, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske i predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH i fizički napad na njega je ustvari i atak na fudbalsku porodicu Prijedora, Republike Srpske i BiH. Zbog toga osuđujemo krajnje primitivan i necivilizovan gest onoga ko je sebi dao za pravo da se drzne, nanese teške povrede jednom od naših najistaknutijih članova i višegodišnjeg poštovanog i cijenjenog fudbalskog radnika, nekadašnjeg sudiju i kontrolora.

Upravni odbor PFS Prijedor daje punu podršku istražnim organima i Tužilaštvu da ovaj slučaj rasvijetli i riješi u skladu sa zakonskim odredbama i istraje na pronalasku i sankcionisanju napadača. Nadamo se da će policija i Tužilaštvo, u koje vjerujemo i stojimo im na raspolaganju u svakom trenutku, do kraja izvesti ovaj slučaj, riješiti ga po pravdi, kako bi se ovakve negativne stvari zaustavile i iskorjenile iz fudbalskog sporta čija plemenitost ne smije da bude zatrovana s onima kojima on služi za nekakve druge djelatnosti.

Upravni odbor PFS Prijedor će i ubuduće na sve nagetivne pojave reagovati sa ciljem da ih suzbije i očisti fudbal od njihovih štetnih dejstava, a svima onima koji razmišljaju pesnicama i izvode fizičke napade na članove naše porodice nije mjesto ni u fudbalu ni u Područnom Fudbalskom savezu Prijedor.

Nadamo se da će napadač na Dragana Banjca biti priveden licu pravde i snositi posljedice za svoj nepromišljeni gest jer je to u interesu i fudbala i našeg društva koje svi zajedno moramo da unapređujemo i popravljamo. Draganu Banjcu želimo brzo ozdravljenje i povratak na radno mjesto u fudbalske forume PFS Prijedor, FS Republike Srpske i FS BiH i vjerujući u njegov profesionalizam i stečeno iskustvo da će i dalje doprinosti razviju fudbalskog sporta i njegovoj progresiji.

Uz konstataciju da fudbal pripada samo istinskim sportsmenima i fudbalskim radnicima, a ne onima koji metodama ulice pokušavaju da ostvare svoje ciljeve, sportski vas pozdravljamo.

Predsjednik

Mile Mandić