Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje navijačke grupe “Alkohol bojs” iz Prijedor koje prenosimo u cjelini:

Poštovani,

želimo da upoznamo sportsku javnost u gradu Prijedoru i Republici Srpskoj, da naša navijačka grupa neće dozvoliti, ni trpiti, poniženja nikakve vrste, anatemisanje „Alkohol Bojsa“ i bježanje od stvarnosti kada je u pitanju Fudbalski klub „Rudar Prijedor“.

Na početku, želimo svima jasno da kažemo da nikada nismo niti ćemo biti instrument pojedinaca radi ostvarivanja njihovih zamišljenih ciljeva. Ovo ističemo iz razloga što su se i nakon svih nedavnih dešavanja pojedinci usudili da nam dodjele epitet „plaćenika“. Istina je sasvim drugačija, a ogleda se u sljedećem.

Povodom dešavanja na prvenstvenoj utakimici protiv „Željezničara“ odigranoj 1. novembra u Prijedoru po ko zna koji put susreli smo se sa nepravdom i nerezonskim stavovima službenih lica, u prvom redu delegata Damira Šarića iz Tuzle. Na samom ulazu na stadion na zahtjev obezbjeđenja pokazali smo sadržaj parole „Uprava napolje“ koju smo kao i ranije namjeravali okačiti  na ogradu istočne tribine. Nakon kraće rasprave istu parolu smo unijeli na tribinu. Na samom početku utakmice jedan član obezbjeđenja i jedno službeno lice su tražili da sa ograde uklonimo zastavu Srbije što je i urađeno, a isti su nam oduzeli i navedenu parolu, sa obrazloženjem da na ogradi ne smije biti ništa osim klupskih obilježja. Pokušali smo da novonastalu situaciju riješimo dogovorom iz razloga što je ista ta parola bila istaknuta u Banjaluci na utakmici protiv „Borca“ svih 90 minuta i smatrali smo da nije sporna ni po jednom pitanju, a što smatramo i danas. Sadržaj parole ustvari predstavlja naš stav prema aktuelnoj situaciji u klubu. Zatečeni primitivnim i nelogičnim odnosom koji nismo očekivali odlučili smo da ipak pružimo podršku igračima na terenu. Na istoj utakmici nismo skandirali ništa što bi na bilo koji način predstavljalo rasizam i druge oblike diskriminacije. Po ko zna koji put ponavljamo da za nas i cijeli srpski narod general Ratko Mladić nije ratni zločinac, jer to ni jedan pa ni Međunarodni sud u Hagu nije presudio. Isto tako zapamtite, za nas, KOSOVO JE SRBIJA.

Nadalje, tačni su navodi direktora kluba gospodina Vukašina Đakovića da smo u nekoliko navrata vodili razgovore s njim na ovu, kao i mnoge druge aktuelne teme i da smo tom prilikom postigli načelan dogovor za ubuduće s ciljem da se naši odnosi normalizuju i stavovi približe. Dogovor je, po nama, prestao da važi onog trenutka kada nam je naređeno da uklonimo zastavu Srbije i kada nam je oduzeta parola „Uprava napolje“. S tim se nećemo i ne možemo pomiriti jer naša borba nikada prestati neće.

Na kraju pitamo javnost u Prijedoru i Republici Srpskoj, od koje smo mahom unaprijed „osuđeni“, da li je po njima ovakvo ponašanje prema našoj navijačkoj grupi i srpskom narodu korektno, odnosno da li smo mi ustvari i najveći problem FK „Rudar Prijedor“? Sada istu tu javnost pitamo:

-da li smo mi prekršili član 17. Propozicija takmičenja Premijer lige BiH kada u tehničkom prostoru nije bilo licenciranog pomoćnog trenera, a zbog čega je naš klub u tri navrata kažnjen po 1.000,00 KM?

-da li smo mi krivi za dug po ugovoru prema bivšem treneru Draganu Radoviću koji je u sudskom procesu, a radi isplate iznosa od preko 40.000 KM bez kamata?

-da li smo mi krivi zbog toga što je ove sezone skoro pred svaku utakmicu Premijer lige BiH naš klub blokiran od strane Disciplinske komisije zbog neizmirenih obaveza prema bivšim igračima?

-da li smo mi krivi i za odluke Fudbalskog saveza Republike Srpske poslije utakmice u Tesliću po završetku prošle sezone u Prvoj ligi RS kada je naš klub bio kažnjen za namještanje posljednjeg kola i istom oduzeto 6 bodova? Odluka Saveza je jasna, vi ste fudbalska mafija.

– da li smo krivi i za rekonstrukciju terena Gradskog stadiona koja je trajala više od godinu dana iako su za istu bila obezbjeđena sredstva od strane UEFA i FIFA, a posredstvom FS BiH? Ovde želimo dodati da ovom prilikom molimo i pozivamo nadležne organe da nastave započetu istragu vezano za nepravilnosti prilikom navedne rekonstrukcije, a zbog koje se u gradu Prijedoru podigla velika prašina.

– da li smo mi krivi i za dovođenje pojačanja  upitnog kvaliteta. U prvom redu mislimo na dva berača pamuka (Jasper i Džordž), Armina Mešića, Edvina Hamzića i mnogih drugih, te pitamo da li su igrači iz „Župe“ Milosavci i OFK „Brda“ adekvatna pojačanja za Premijer ligu BiH. Takođe, ovom prilikom želimo da upoznamo sve simpatizere kluba da je „Rudar Prijedor“ na pragu potpisa ugovora sa igračem Mršić Simonom iz Amerike čije ime ni internet pretraživač „Gugl“ ne može naći 🙂

– jedino smo krivi za odlazak trenera Borisa Gavrana iz Prijedora jer smo konstantno zahtjevali njegovu smjenu, nezadovoljni njegovim radom i selekcijom ekipe. Imenovani ističe da je iz kluba otišao iz moralnih razloga, a mi mu ovom prilikom poručujemo da mnogo ne morališe jer mi najbolje znamo „našeg“ Borisa.

Na kraju, želimo da poručimo ljudima u klubu, da koliko se god ograđivali od nas navijača, to ne možete nikako da uradite jer je članom 45. stav 2. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH propisano: klub ne može izbjeći odgovornost za ponašanje svojih navijača 🙂

S nadom i vjerom u bolje fudbalsko sutra na stadionima u Republici Srpskoj sportski Vas pozdravljamo 🙂 🙂 🙂 UPRAVA NAPOLJE

 

SAM NIKAD NEĆEŠ OSTATI                              „Alkohol Bojs“ Prijedor