Policija je u kafe-baru “Mocart 1” u banjalučkoj Dubičkoj ulici uhapsila Damira Jakovljevića na osnovu potjernice zbog krađe. Tom prilikom uhapšene su još četiri osobe zbog ometanja hapšenja.

Prema nezvaničnim informacijama, zbog ometanja hapšenja Jakovljevića privedeni su vlasnica kafe-bara Mirjana Brković i njen suprug Mladen Brković, te Biljana Danilović i Ljubica Sirar. Prema policijskom izvještaju, u sprečavanju hapšenja Jakovljevića učestvovao je i Dušan Tejić, ali on je pobjegao. Iz CJB Banjaluka, navodeći inicijale, juče je saopšteno da je Jakovljević pružao otpor.

– Prilikom hapšenja D. J. pet osoba iz lokala pokušalo je da to spriječi. Gurali su policajce i vukli ih za uniforme te im upućivali pogrdne riječi – saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Bračni par Brković optužio je policajce da su udarili Mirjanu te da su sve radili nezakonito.

– Tri osobe u civilu došle su u kafanu i odmah počele jednog gosta vući i udarati. Nismo znali da su policajci jer se nisu ni predstavili. Više gostiju u kafani je počelo da im viče da puste momka, da ga ne tuku. Oni su ga izgurali i vukli napolje. Kada sam vidjela šta rade, počela sam snimati telefonom da imam dokaz. Jedan od njih me udario palicom po vratu. Tada su rekli da su policajci i čula sam da zovu pojačanje. Ubrzo je stiglo deset policijskih vozila koji su okružili kafanu i uhapsili su mene, supruga, konobaricu i još jednu djevojku – ispričala je Mirjana Brković.

U CJB Banjaluka su negirali optužbe Brkovića i istakli da su policajci sve radili po zakonu te da nije bilo prekomjerne upotrebe sile.

Za Jakovljevićem je potjernicu raspisao Osnovni sud u Banjaluci zbog krađe motocikla i provale u kuću.

Glas Srpske