Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocijenila je da su SAD postale taoci sopstvenog modela izolacije Rusije.

“Od Amerikanaca ništa ne želimo. U većoj mjeri, oni su ti koji žele nešto od nas, sudeći prema brojnim pozivima na visokom ministarskom niovu koje sada dobijamo”, rekla je Zaharova za list “Komsomolskaja pravda”.

Prema njenim riječima, SAD su postale žrtva modela koje su same izmislile.

“Šta više, američki zvaničnici nas zovu bukvalno svakodnevno. S jedne strane, izolacija Rusije koju su namjeravali da sprovedu očigledno nije uspjela. S druge strane, oni su jednostrano obustavili saradnju u svim oblastima ostavivši otvorenim samo jedan kanal – preko ministarstva spoljnih poslova”, rekla je Zaharova.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova je dodala da Vašington traži rješenje za mnogo stvari, ali da za to ne postoje kanali.

“Oni su ih zatvorili sopstvenim rukama. A sada zovu Ministarstvo spoljnih poslova za sve probleme. Mislim da oni shvataju da njihova strategija možda nigdje ne vodi. Nemoguće je govoriti o izolacija zemlje koju priznajete za najvećeg igrača kada su u pitanju međunarodna pitanja. Nažalost, neke međunarodne zamisli im ne dozvoljavaju da trezveno posmatraju situaciju”, istakla je Zaharova, a prenijela ruska agencija Tass.

Tanjug/RTRS