Njemačka policija je danas saopštila da su u jednom stanu u saveznoj državi Bavarskoj pronađena tijela, kako se pretpostavlja, sedam beba.

Policija je na lice mjesta izašla na dojavu jedne žene, prenijela je agencija AFP.

“Policajci su pronašli tijela više beba. Policija i tužilaštvo vjeruju da su pronađena tijela sedmoro djece”, navodi se u policijskom saopštenju, ne navodeći detalje o stanju u kojem su pronađena tijela.

“Forenzički eksperti će izvršiti ispitivanja, ali bi ona mogla da potraju zbog teškog stanja u kom su pronađena tijela beba. Ne očekujemo rezultate prije početka sljedeće nedjelje“, navodi policija.

Vlasti do sada nisu uspjele da nađu vlasnika stana, 45-godišnju ženu, ali rade na tome i ispituju ljude koji žive u komšiluku.

Istražitelji su saopštili da još nije utvrđeno kada su djeca umrla, kao ni ko je živio tada u toj kući, prenosi “Gardijan”.

Prema zvaničnim informacija iz policije, “oko 16 sati, pozvani su u kuću gdje su nađeni ljudski ostaci koji pripadaju bebama”. Lokalni mediji prenose da je u stanu žive par sa nekoliko djece iz prethodnih brakova.

– U pitanju je obična porodica – rekao je gradonačelnik Јens Korn.

Za oca se priča da je veoma aktivan po noćnim klubovima gradića od svega 3.000 stanovnika, ali i njega i suprugu opisuju kao “dobre ljude”.

– Majka je uvijek dobro brinula o svojoj djeci – rekao je muškarac blizak porodici.

U toku dana biće obavljene odbukcije nad tijelima beba. Policija provodi intenzivnu istragu o ovom slučaju.

Agencije/RTRS