Kontroverzni banjalučki biznismen Mile Radišić, koji se prije dva dana prijavio na odsluženje trogodišnje zatvorske kazne u KPZ Banjaluka na Tunjicama, osuđen je danas na novčanu kaznu od 1.000 KM zbog prijetnji smrću bivšem novinaru ATV-a Siniši Vukeliću.

Radišić je pred Osnovnim sudom u Banjaluci priznao krivicu, a pored izrečene kazne, platiće i troškove suđenja u iznosu od 200 KM.

Podsjetimo, cijeli slučaj se dogodio u oktobru prošle godine nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo oslobađajuću presudu Radišiću i ostalim optuženim za manipulisanje cijenama akcija Medicinske elektronike i predmet vratilo na ponovno suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

Tragom te informacije Vukelić, koji je prvi otkrio aferu “Medicinska elektronika”, pozvao je Radišića i zamolio ga za komentar sudske odluke. Međutim, čim mu se predstavio Radišić ga je napao riječima: “Šta ti hoćeš, ja ću tebe roknuti! To sam sebi obećao, jer ti si ovo sve i zakuvao”. Poslije toga je prekinuo vezu, a potom je isključio telefon.

Vukelić je tada prijetnje prijavio policiji i Radišić je pozvan na informativni razgovor kako bi dao izjavu u svojstvu osumnjičenog. Inspektorima je potvrdio da je imao telefonski razgovor s “jednim novinarom”, ali je negirao da mu je prijetio smrću i da uopšte zna o kome je novinaru riječ.

Press