Pred gostovanje Mladosti u mestu Doboj kod Kaknja ekspedicija Rudar Prijedora je prespavala u zeničkom hotelu ”Internacional”, gde je tokom noći došlo do provale u njihov autobus.

Tom prilikom ukradeno je osam lopti, kao i određene stvari pojedinih igrača, pa su Prijedorčani bili primorani da se zagrijavaju sa loptama koje su posudili od domaćina.

-Oštećeni smo, finansijska situacija u klubu nije sjajna, a ostali smo bez jednog od osnovnih sredstava za rad i odigravanje utakmica. Stekao se utisak da ljude iz obezbeđenja hotela u kojem smo boravili mnogo ne interesuje činjenica da je u se desila provala u naš autobus. Tražili smo pomoć od Fudbalskog saveza BiH, ali smo obavešteni da trenutno nemaju lopte, pa moramo sami da ih kupujemo – rekao je Vukašin Đaković, direktor prijedorskog premijerligaša.

Na sve to zbog kazne od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH ”zeleno-crni” će da ugoste lidera šampionata Slobodu pred praznim tribinama, zbog čega će klub da ostane bez zarade od prodaje ulaznica.

Treći žuti karton u meču protiv Mladosti, u kojem su Prijedorčani poveli, ali su poraženi sa 2:1, zaradio je defanzivac Čedomir Ćulum, tako da ga neće biti u duelu sa tuzlanskim timom. Za Mirzu Džafića je polusezona završena zbog povrede trbušnog zida, a pod znakom pitanja su nastupi Stipe Miloša, Filipa Arežine i Nebojše Mrkića, kojem treba da stigne maska za zaštitu nosa.

Press/Darko BASARA