Naknadna pamet je loš saveznik, pomaže samo da shvatiš koliko si glup. U tom bunilu danas bitiše EU. Da Džordž Buš nije srušio Sadama Huseina, da nije pokrenuo besmisleni svjetski rat protiv “terorizma” poslije 11. septembra 2001. godine, da Barak Obama nije pokrenuo akciju rušenja Bašara al Asada, a nešto docnije i likvidaciju pukovnika Gadafija, (u tome je EU dobrovoljno učestvovala) da nisu planski proizveli i hranili zlo zvano IDIL, ne bi bilo ratova na Bliskom istoku, ne bi bila poremećena ravnoteža u umjerenom muslimanskom svijetu.

Ni gotovo dvije sedmice poslije Pariza EU ne vidi izlaza iz košmara. U Briselu se troše strah i bensedini, a rješenja koja se nude su pogrešna. Svi pozivaju na totalni rat “novoj islamskoj pošasti”, zaboravljajući nekoliko elementarnih zakonitosti. Najprije što u Francuskoj i ostatku EU više raste mržnja i podozrenje prema islamu, to će evropski muslimani više simpatisati i tajno pomagati islamski terorizam. I drugo – zaboravljaju da samo evropski muslimani mogu marginalizovati i neutralisati teroriste koji su regrutovani u njihovom getu.

U EU poslije pariskog pokolja vrtoglavo raste popularnost ekstremne desnice, a u Njemačkoj je Socijaldemokratskoj partiji (onoj koja baštini Hitlerovu ideologiju) rejting preko noći skočio za 10 odsto. To samo potvrđuje već staro iskustvo da velike krize tjeraju Evropu ka fašizmu, a Srbe i Ruse u novu radničku revoluciju.

Zbog čega je islamski radikalizam opominjući za Srbiju i Republiku Srpsku? Pomenuta ratna politika Buša juniora i Baraka Obame nije svjesno radikalizovala islam samo na Bliskom istoku, u Sjevernoj Africi i Avganistanu nego i u BiH, Sandžaku, na Kosovu i u Makedoniji. U Makedoniji samo što nije planuo novi rat između Albanaca i Makedonaca, a muslimani u BiH, to pokazuje ubistvo dvojice vojnika i atentat na generala vojske, žele da pokažu da su najbolji učenici IDIL-a. Bojim se da je to samo početak.

Mogu li Srbi da profitiraju u ovom zamršenom i nepopravljivom terorističkom galimatijasu? Naravno da mogu. Svijet poslije Pariza se homogenizuje i sad bez Rusa nema rješenja. Početkom decembra u Beogradu se održava ministarska konferencija OEBS-a, dolazak su najavili i Sergej Lavrov i Džon Keri. Sa vojnom neutralnošću možemo da unaprijedimo svoj politički uticaj i svakako biznis sa suprotstavljenim stranama. Mnogi tvrde da je Beograd kao pupak Evrope danas stjecište špijuna, trgovaca oružjem i inog moćnog polusvijeta. To se događa kad ste u interesoj zoni i Rusije i SAD.

Press