Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniocem koji je, najvjerovatnije u pomno planiranoj sačekuši, u ponedjeljak naveče ranio sredovječnog muškarca u nogu.

Jutarnji saznaje da je pogođen Michael Ljubas, poduzetnik koji je, između ostalog, vlasnik portala Dnevno.hr. Advokat Zvonimir Hodak potvrdio je za Index da ima informaciju kako je Ljubas slučajno pogođen u nogu tokom pokušaja pljačke.

Do pucnjave je došlo oko 18.50 na Ininoj benzinskoj pumpi na Selskoj cesti u Zagrebu.

Zamoljen da komentariše navode pojedinih medija da je Ljubas ranjen u “sačekuši”, Hodak je rekao da bi to bilo čudno.

“Čini mi se nekako i logično da to nije slučaj; ako je to bila sačekuša, onda je ona vrlo loša… da nekog pogode u nogu, a ne u glavu ili trbuh”, kazao je.

Na mjesto nesreće odmah je pristigla Hitna pomoć, ali i policija​. Iz PU zagrebačke ističu da je policijski uviđaj u toku i da intenzivno tragaju za naoružanim muškarcem koji će, kada mu se uđe u trag, odgovarati za pokušaj ubistva.

Navodno, u zločinu počinilac nije bio sam. Svjedoci kažu da je imao najmanje još jednog pomagača. Istražioci pregledaju snimke nadzornih kamera, kako na benzinskoj pumpi tako i na okolnim zgradama.

Počiniocu u bijegu pomaže magla koja je prekrila grad.

Detalji napada

Napadač je navodno stigao na motoru, a ispalio je više hitaca. Osim što je ranjen Michael Ljubas, propucano je i nekoliko automobila što su bili parkirani u blizini.

Navodno je pogođen u trenutku kada je izlazio iz svog vozila, što bi govorilo u prilog tome da je riječ o sačekuši, odnosno da je bio ciljana meta napada.

Na mjesto događaja stigao je lično i šef zagrebačke kriminalističke policije Danijel Žugel.

Sumnja se da je napadač ili više njih dočekao Ljubasa kod benzinske stanice ili da ga je pratio. U blizini se, naime, nalazi sjedište njegove firme. Prema nekim navodima, žrtvu su čekali u obližnjem kafiću.

NN