Večeras je u Banjaluci održan Izbor za ličnost godine! Tradicionalnu manifestaciju, 13. godinu zaredom organizuju Nezavisne novine. Ličnost godine je načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Čitaoci “Nezavisnih novina” ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača proglasili su najboljim ministrom u Vladi Srpske. Privrednik godine je vlasnik i direktor kompanije “Lanako” Nebojša Ninić.

Načelnik Srebrenice, ocijenili su čitaoci “Nezavisnih novina”, uspješno je organizovao obilježavanje 20 godina od zločina nad Bošnjacima u Srebrenici, a potom i donatorsku konferenciju. Time je zaslužio laskavo priznanje ličnost godine.

Bio je na braniku Srpske kada je bilo najteže. Danas vodi MUP Srpske, jednu od najefikasnijih policija u regionu. Formirao je Upravu za borbu protiv terorizma. Najboljim u Vladi proglašen je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Najbolji u federalnoj Vladi je ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, a u Savjetu ministara, predsjedavajući Denis Zvizdić. Privrednik godine je vlasnik i direktor kompanije “Lanako” Nebojša Ninić.

Nagradu za podvig godine Јelena Trikić dobio je David Arsenić iz Foče koji je iz nabujale Ćehotine spasio drugaricu Anđelu. Statuu s likom Nikole Guzijana i priznanje za novinara godine dobila je Sanela Prašović Gadžo za emisiju BHRT “Intervju”.

RTRS