U ranim satima utorka, oko četiri ujutro, jedna osoba s fantomkom i vatrenim oružjima pokušala je opljačkati kasino na Grbavici u Sarajevu.

Nepoznati muškarac provalio je vrata i ušao u objekt u Shopping centru Grbavica, prišao pultu za kojim je bila zaposlenica kasina i uperio dva pištolja u zaštitara agencije Gama AA Security, tražeći novac.

“Srećom, zaštitar je odlično reagirao i neprimjetno spustio oružje na pod, pa je tako pokazao napadaču da nije naoružan. Iskoristio je trenutak nepažnje, pa ispalio hitac koji je pogodio direktno u njegovo vatreno oružje i odbio se u plafon. Napadač je počeo bježati, ali se kod vrata okrenuo i pokušao opaliti. Zaštitar je pritom pucao još dva puta”, kazao je za Radiosarajevo.ba izvršni direktor kompanije Gama AA Security Adnan Mirvić.

Nakon pokušaja pljačke, pozvana je i hitna pomoć, pošto je zaposlenica doživjela šok nakon napada, a sve je prijavljeno policiji, koja još uvijek traga za napadačem.

“Vrlo je moguće da je napadač povrijeđen, no nije tražio pomoć u sarajevskim bolnicama. Ovaj snimak objavljujemo u nadi da će neko imati više informacija o napadaču”, dodao je Mirvić.

Pogledajte snimak pokušaja pljačke i “obračuna” zaštitara i pljačkaša u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba