Zoran Lajšić (54) iz Banjaluke, višestruki prestupnik koji je zbog provala i krađa vozila privođen u akciji “Freš 1”, uhapšen je zbog sumnje da je ukrao automobil “golf 2”.

Automobil je, u utorak naveče, ukraden ispred tombole “Tim plus” u banjalučkom naselju Obilićevo, ali ga je nekoliko sati kasnije policija pronašla i vratila vlasniku Milanu V.

– Osumnjičenom se na teret stavlja da je sa parkinga u ulici Cara Lazara ukrao automobil “golf 2” tako što je iskoristio odsustvo i nepažnju vlasnika, koji je u kontakt bravi ostavio ključ. Osumnjičeni se potom odvezao do Prijedora, gdje je sa drugog vozila ukrao registarske tablice i postavio ih na ukradenog “golfa”. Onda se vratio u Banjaluku i oko 2.30 časova koordinisanom akcijom policije uhapšen je u ulici Knjaza Miloša – rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

U policiji saznajemo da je Lajšić otkriven i identifikovan pomoću video nadzora. U policiji sumnjaju da je ukradenim automobilom planirao da ide u novo krivično djelo, ali je u tome spriječen. Istražioci utvrđuju i zašto je nakon krađe išao u Prijedor, jer niko ne vjeruje da se tamo odvezao samo da bi ukrao tablice.

Podsjetimo, Lajšić je 12. oktobra privođen u akciji “Freš 1” zajedno sa Banjalučanima Zoranom Đukićem (18), Mirkom Malićem (22) i Nenadom Pucarevićem (21). Sumnja se da je grupa izvršila 11 krivičnih djela, odnosno pet provala, četiri krađe vozila, napad na službeno lice i ilegalno posjedovanje oružja. Riječ je o provalama u kuće i vozila iz koji su ukrali razne predmete, vrijedne oko 10.000 maraka. Lajšić je preksinoć predat tužilaštvu, koje će odlučiti o predlogu za pritvor.

Press