Možda su to samo dve reči, ali emocija koju emituju može mnogo da znači osobi koja ih izgovora. Zato treba da budete osećajni prema osobi koja vam govori “volim te” – naročito ako osećanja nisu obostrana. Toj osobi je verovatno bilo teško da to prevali preko usta i najmanje što možete je da je ispoštujete. Molimo vas, suzdržite se od ovakvih reakcija.

1. Ne dovodite u pitanje njihovo mentalno zdravlje

Jedna od ključnih stvari koje je poželjno da izbegnete kad vam neko kaže da vas voli je kontra-pitanje “da li si lud”. Sigurno mu je bilo potrebno dosta hrabrosti da pokaže svoju ranjivu stranu i saopšti vam svoja osećanja. Poslednja stvar koju želi je da njegove reči otpišete istog trena zbog brzoplete procene. Morate da uzmete u obzir njegova osećanja, a ako kojim slučajem ona nisu obostrana, ne tretirajte njegove reči kao budalaštinu.

2. Ne govorite “znam”

Svi su obožavali scenu u kojoj je Han Solo ovako uzvratio princezi Leji nakon što mu je priznala da ga voli, ali u stvarnom životu to i te kako može da uništi moral tipu koji vam je srce dao na tacni. Skoro da smo sigurni da bi želeo da čuje nešto slično onome što je izgovorio, ali ako ne možete sebe da naterate na to, postoje mnogo taktičniji odgovori od “znam”.

3. Ne govorite da ste iznenađeni

Da budemo iskreni, ako ste došli do trenutka u vezi u kojem je vaš dečko spreman da vam kaže da vas voli, onda to ne treba da vam deluje kao neko veliko iznenađenje. Ako zaista delujete šokirani tom izjavom, to ga može navesti da počne da se preispituje da li je uložio više u vezu od vas. Ako se i vi isto osećate, onda bi trebalo da ste spremni za te reči.

4. Nemojte po kratkom postupku da ga otpišete

Jako je važno da u tom trenutku, čak iako ste svesni da ga ne volite, nastupite taktično i sa poštovanjem. Najgora stvar koju možete da uradite je da ga na prvu loptu o’ladite. Vi se nećete dobro osećati, a njegovo poverenje i samopouzdanje biće uništeno. Morate biti pažljivi na koji način ćete mu saopštiti da ne delite ista osećanja.

5. Ne govorite da je rano za tako nešto

Morate biti svesni da niste jedini odgovorni za brzinu kojom se vaša veza razvija. Kad vam neko kaže da vas voli, bilo da je to posle mesec dana ili pet godina, njihova osećanja su stvarna, tako da ih nemojte otpisivati tek tako konstatacijom da je prerano za ispoljavanje takvih emocija.

6. Ne govorite “pa šta?”

Možda ste vi najopuštenija devojka na svetu, ali morate da shvatite da kad vam neko kaže da vas voli da je to velika stvar i da tako treba i da je tretirate. Izjava ljubavi ne tiče se samo vas već i osobe koja je sve stavila na kocku zbog vas, tako da mislite na nju i tretirajte situaciju ozbiljno, onako kako i zaslužuje.

7. Ne bežite

Molimo vas, ne odlazite nakon što čujete te dve reči i ne ostavljajte dečka da čeka šta će sledeće da se desi. Čak i ako ne mislite da možete da mu uzvratite istom merom, važno je da ostanete tu uz njega i da probate da dođete zajedno do zaključka koji je prihvatljiv za oboje.

Da li vam je nekad neko rekao da vas voli, a da vi niste znali kako da odreagujete?

24sata