Sreća u novoj godini je ono što svima želimo, ali da bi do nje i došlo moramo da se odreknemo nekih loših navika. Ako je detoksikacija dobra za telo, onda je dobra i za ljubavni život.

Nova godina je prilika za popravljanje ljubavnog života, smatra ekspertkinja za seks Trejsi Koks. Samci bi trebalo da se fokusiraju na upoznavanje novih ljudi, dok bi parovi mogli da pokušaju novi početak ljubavnog odnosa.


Saveti za samce

Prestani da okrivljuješ sebe
– Žene imaju tendenciju da krive sebe za svaku neuspelu vezu, iako nikada nije kriva samo jedna strana.

Živi u stvarnom svetu
– Mobilni je super stvar, ali nemoj stalno da buljiš u ekran, ako si van kuće gledaj ljude oko sebe, jer možeš da sretneš neki zanimljiv pogled.

Lupaj recke
– Ne bukvalno, ali pokušaj da se srećeš sa što više ljudi, jer je veća verovatnoća da će ti se neko dopasti.

Prestani da tražiš izgovore za loše ponašanje
– Ako on ili ona ne zove, uvek kasni, nestaje pa se pojavi, želi da te videti samo kada je pod dejstvom alkohola, nemoj se zavaravati – nije mu/joj dovoljno stalo do tebe.

Ne srljaj u vezu
– Želja da brzo uđeš u ozbiljnu vezu ili brak može loše uticati na odnos s muškarcem ili ženom, koji je nov/a u tvom životu.

Seksualni život

Imajte “prljave” vikende
– Mnoge studije pokazuju kako se i muškarci i žene osećaju više seksi daleko od kuće, problema i dece. Na internetu često možete naći jeftine ponude, pa priuštite takvo putovanje bar jednom mesečno.

Ne očekujte da će seks uvek biti kao na početku veze
– Seks se godinama menja i nije toliko intenzivan kao na početku veze. To ne znači da više nema strasti i romantike, ali znači da ima dana kada nemate seksualnu želju.

Ne zamenjujte seks drugim stvarima
– Muškarci se obično bace na pornografiju, a žene seksualno nezadovoljstvo prikriju brigom o deci, a to smanjuje motivaciju za seks. Budite iskreni jedno prema drugim i probajte nove stvari u krevetu.

Ako je seks stresan, napravite pauzu
– Događa se da seks jednostavno nije prioritet i forsiranje samo stvara stres, a to neće povećati intimnost već probleme. Ponekad je seks-pauza dobra odluka.

Ljubavni život

Pričajte o svemu
– Nemojte da vam se teme svode samo na svet oko vas, nego razgovarajte o svojim snovima, osećanjima i frustracijama. Najbliži smo s ljudima koji najviše znaju o nama.

Učini za partnera nešto ljubazno i lepo svaki dan
– To može pomoći da se oboje osećate prijatnije u vezi. Jedna studija spovedena na više od 300 bračnih parova, koji su zajedno više od 28 godina je otkrila kako su oni svaki dan činili nešto lepo za partnera.

Održavajte odnose s dragim ljudima
– Istraživanja pokazuju da su dobri porodični i prijateljski odnosi važni za dugotrajno zadovoljstvo ljubavnom vezom.

Ne pokušavaj da menjaš partnera
– Svako želi da ga neko voli upravo onakvog kakav je. Znači, ako ste s nekim ušli u vezu svesni kakav je, tada to i prihvatite bez gunđanja i pokušaja da ga promenite.

Razmišljaj za oboje
– Svaki put kad donoseš neku odluku, razmisli kako će to uticati na tvog partnera.

24sata