Radovi na rekonstrukciji Ulice Muharema Suljanovića odvijaju se čak bolje od predviđene dinamike, a angažovan je veći broj radne snage i mehanizacije, kako bi sve bilo završeno prije roka. Ovo je potvrđeno iz “Niskogradnje Marjanović” Prijedor, preduzeća koje je izvođač radova. Danas je postavljen prvi sloj asfalta, a sve će, kako kažu, biti kvalitetno odrađeno.

“Asfalt se postavlja samo na dijelu saobraćajnice, a nakon praznika, nastavljamo radove na postavljanju asfalta na trotoarima, postavljanju vertikalne signalizacije, rasvjete i onda na kraju ide habajući sloj asfalta i horizontalna signalizacija”, rekla je Nataša Mrđa iz “Niskogradnje Marjanović”.

Radove je danas obišao Aleksandar Šobot, v.d. načelnika gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

ZBOG PRAZNIKA, SAOBRAĆAJ DOZVOLJEN U OGRANIČENIM USLOVIMA

“Prisustvovali smo polaganju prvog sloja asfalta, a to je nosivi sloj debljine devet centimetara. Dinamika izvođenja radova je puno bolja nego što je to projektom predviđeno, vremenski uslovi su nam išli naruku. Kako izvođač, tako i svi mi u timu koji radi na rekonstrukciji ove ulice, uložili smo dodatne napore da bi bio postavljen prvi sloj asfalta i da bismo tokom praznika, u ograničenim uslovima, pustili saobraćaj u ovoj ulici, da bismo olakšali protok ljudi i roba”, rekao je Aleksandar Šobot. “Postojaće privremena signalizacija, ali naglašavam da ovo nije završni sloj asfalta. Imamo izdignute šahtove i ivičnjake, uz maksimalno ograničenje brzine i poštovanje privremene saobraćajne signalizacije na gradilištu”, istakao je on.

Podsjetimo, saobraćaj je od početka radova u Ulici Muharema Suljanovića bio obustavljen u periodu od 17.00 časova do 7.30 časova narednog dana. Zbog predstojećih praznika, ova će mjera biti privremeno ukinuta od 1. do 7. maja, kada će biti nastavljeni radovi. Za rekonstrukciju ove ulice, koja je jedna od najfrekventnijih u gradu, iz gradskog budžeta obezbijeđeno je milion maraka. Rok za završetak radova, koji su počeli u aprilu, je 90 dana, ali će, po svemu sudeći, biti okončani i prije.

Izvor: kozarski.com