Vojkani Bogojević iz Trnjana kod Doboja, osumnjičenoj da je ubila dvije bebe koje je rodila njena nedovoljno duševno razvijena kćerka, određen je pritvor, kao i za još tri lica osumnjičena za obljubu nemoćnog lica.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor Vidu Jankoviću, Žarku Cvijetiću i Radetu Bogojeviću, osumnjičenim za krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, te za Vojkanu Bogojević, osumnjičenu za teško ubistvo zbog postojanja naročitih okolnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Pritvor može da traje najduže jedan mjesec, a teče od 25. januara, kada su uhapšeni, saopšteno je uz navođenje inicijala osumnjičenih iz Okružnog suda Doboj.

Pomenuta četvorka je nakon kriminalističke obrade juče predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Podsjetimo, Vojkana Bogojević iz Trnjana kod Doboja uhapšena je prekjuče zbog sumnje da je ubijala novorođenčad koju je rađala njena mentalno zaostala kćerka Sanja Bogojević, iz odnosa s tri različita muškarca.

Istražioci sumnjaju da je Vojkana Bogojević ubila dvoje, a njena kćerka jedno novorođenče, koje su potom bacili ili zakopali na njivi u blizini svoje kuće.

mjesto-zlocina

Ovaj monstruozan zločin otkrili su inspektori Sektora kriminalističke policije CJB Doboj koji su po nalogu Okružnog tužilaštva u Doboju uhapsili i trojicu očeva, odnosno Vida Jankovića i Žarka Cvijetića, obojica iz Modriče, te Radeta Bogojevića iz Trnjana. Njima na teret stavljaju krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, budući da su iskoristili nedovoljnu duševnu razvijenost djevojke da bi s njom imali seksualne odnose.

Press