Jedna srećno udata žena u dugom braku punom odličnog seksa rešila je da razbije ovu, po mnogima, tabu temu. Istina je da je dobar seksualni život ekstremno važan za uspešan brak. Razgovarala je sa seksualnim terapeutom i pitala je na koji način je moguće popraviti učinak u krevetu. Reč iskusne žene + reč stručnjaka = tekst koji je pred vama i koji će vam sasvim sigurno koristiti ako ste zapali u kolotečinu u postelji.

1. Očekivanja

Mediji i okolina nametnuli su nam razne gluposti kao norme. Ako se ne venčate do 30. onda sa vama sigurno nešto nije u redu. Ako nemate, ili daleko bilo, ne želite decu, a ulazite u četvrtu deceniju, niste normalni. Divno je imati ciljeve, ali previše očekivanja vas nigde neće odvesti, još gore – udaljiće vas od partnera.

2. Uživajte u trenutku

Konstantno dugoročno planiranje ili proživljavanje trenutaka iz prošlosti iznova i iznova može da bude dobra stvar, ako ste umereni u tome. Ako živite fokusirani samo na budućnost ili na prošlost, vaš partner može se osetiti zapostavljenim. Pokušajte da ostanete fokusirani na sadašnje vreme.

Postignite ovo kroz dijalog sa partnerom! Na kraju dana, seks je način na koji dva tela komuniciraju, a ako budete “razgovarali” jedno s drugim nema šanse da ne iskoristite TRENUTAK.

3. Nisko samopoštovanje

Ako mislite da niste privlačni, kako onda očekujete da partner to misli? Ovo je opasan teren jer može da podstakne ljubomoru, koja može da vodi ka nesigurnosti, negativnim mislima, a to dalje vodi ka svađi…

4. Loša slika o sebi

Ovo je u vezi sa prethodnom stavkom – niskim samopoštovanjem, samo što je još gore. Ako vam nije prijatno u sopstvenoj koži, dok ste goli ili vodite ljubav, to može da vodi ka tome da uopšte ne uživate u seksu. Nesposobnost da se posvetite samootkrivanju može da bude odbojno samo po sebi.

Ovo se odnosi i na 3. i na 4. stavku. Vaš partner je uzbuđen što ste se uopšte pojavili i sve što vidi su vaši aduti, jer ga uzbuđujete.

5. Očekujete da partner preuzme kontrolu

Zašto ne biste inicirali seks? To može da bude veoma uzbuđujuće! Ne plašite se da tražite bilo šta što želite. Postoji velika šansa da će vaš zahtev oduševiti partnera. Ne čekajte da partner inicira bilo šta. Kažite šta želite!

6. Napadni ste

A opet, ako baš uvek vi inicirate seks, to može da deluje kao mentalna kastracija na vašeg muškarca. Pustite ga nekada i da vodi, nemojte uvek voditi vi.

7. Previše ste fokusirani na partnera

Pokušavajući da udovoljite partneru i samo partneru može da znači da niste 100 odsto fokusirani na trenutak. Ako ne uživate u seksu, to može da dosadi.

Nema apsolutno ničeg lošeg u tome da mislite pre svega na sebe i svoje zadovoljstvo u krevetu, naravno, ako ne ugrožavate partnera time.

24sata