Restoran “Primeks” vlasništvo Radivoja Planojevića iz Rogatice izgorio je u požaru koji je izbio u subotu naveče poslije 22 časa.

U vatrenoj stihiji,  na objektu u rogatičkoj ulici Srpske sloge  niko nije povrijeđen, a pričinjena je velika materijalna šteta.

U Policijskoj stanici u Rogatici su kazali da uzrok požara još nije utvrđen i da će biti poznat tek nakon što stručnjaci i protivpožarni inspektori iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo obave svoj posao.

Vlasnik “Primeksa” Radivoje Planojević kazao je za “Glas Srpske” da on misli da je požar prouzrokovan kvarom na  elektroinstalacijama.

– Osoblje restorana završilo je s poslom i iz objekta izašlo oko 21.30 časova. Oni su rekli da tada  nisu ništa primijetili i da je sve bilo uredu. Šteta je velika, ali zahvaljujući intervenciji vatrogasaca iz Rogatice požar je ugašen brzo i tako spriječeno da šteta ne bude još veća, da ne kažem nemjerljiva – kazao je Planojević.

On je istakao da je restoran bio od drveta zbog čega se vatrena stihija brzo razbuktala.

–  Osim konstrukcije objekata izgorjela je cjelokupna oprema u restoranu, frižideri, zamrzivači i svi drugi uređaji – kazao je Planojević.

U Vatrogasnoj brigadi Rogatica su kazali da su prijavu o ovom požaru dobili u 22.12 časova i odmah su na teren poslali ekipu.

– Na lice mjesta stigli smo za samo šest minuta i zatekli već razbuktali požar. Kompletna drvena bašta restorana već tad je bila sva u plamenu. Nadljudskim naporima uspjeli smo spriječiti širenje požara na mesnicu prodavnicu auto-dijelova u kojoj su bile veće količine boja i lakova. Takođe smo zaustavili širenje vatre na sprat kuće – kazao je starješina rogatičkih vatrogasaca Željko Petković.

Naglasio je da je požar kompletno ugašen za nešto više od sat vremena. Prema njegovim riječima, gašenje je trajalo od 22.20 do 23.30 časova.

– U gašenju požara učestvovalo je 10 vatrogasaca sa vozilom za hitne intervencije i dvije  cisterne a u pomoć nam je pritekao i vlasnik brente u Rogatici Milan Janković – kazao je Petković.

Glas Srpske