Navijači Crvene iako bez obezbjeđenih ulaznica stigli su u Zagreb uoči utakmice protiv Cedevite. Veća grupa koja je doputovala iz pravca Slovenije aktivirala je kočnicu i zaustavula voz, a potom se razbježala. Policija je privela nekoliko desetina pristalica crveno-belih.

Kako prenose hrvatski mediji, navijači Zvezde koji su došli iz smjera Slovenije povukli su kočnicu u vozu blizu Ciboninog tornja i pobjegli iz njega, pa je za njima tragalo desetak policijskih patrola. Iz HŽ-a navode da je pedesetak navijača iz voza koji saobraća na relaciji Cirih – Beograd nakon zaustavljanja voza iskočilo, a policija ih je privela.

Policija je privela i nekoliko desetina pristalica crveno-belih na Trešnjevci. , jer je kod njih pronađena veća količina pirotehničkih sredstava, navode tamošnji mediji. Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović najavio je da će na poslednju utakmicu TOP 16 faze Evrolige doći između 500 i 1000 Delija iz Srbije, Republike Srpske i Slovenije.

Iz Cedevite su demantovali njegove izjave, tvrde da su gostima iz Srbije ustupili tražnih 15 ulaznica kao i da neće pustiti u halu navijače sa obilježjima beogradskih crveno-belih.

“Obzirom na pravila ABA lige, koja ne podržava pratnju gostujućih navijača, ne očekujemo navijanje za Zvezdu u dvorani Dražena Petrovića. Ako eventualno dođu Delije iz Slovenije, sjediće na tribini, ali bez obilježja i provokacija”, rekao  je Igor Јagić, portparol Cedevite. Meč između Cibone i Crvene zvezde se smatra susretom visokog rizika, jer su navijači već razmijenili otrovne strelice putem društvenih mreža, a Blu Bed Bojsi su najavili da u Zagrebu  pripremaju “doček” za Delije.

Klub iz Zagreba ranije je saopštio da će sav prihod od ulaznica ići za obnovu vototornja u Vukovaru, što su iz Crvene zvezde shvatili kao provokaciju i taj potez prijavili Evroligi.

Utakmica se igra večeras od 19 sati u “Draženovom domu”.

RTRS