Fejsbuk je i zvanično predstavio novu tehnologiju koja bi mogla da promeni način na koji koristimo telefon, i što je najbolje – već danas možete da je isprobate.

Društevna mreža je u svoju aplikaciju za čet uvela takozvane “botove”, automatizovane programe koji nam omogućavaju da direktno komuniciramo sa određenim kompanijama ili naručujemo stvari.

Sa ovim programima je moguće komunicirati prostim slanjem poruka, a u pitanju je osnovni softver koji je u stanju da vodi prostu komunikaciju i izvodi određene akcije koje su ranije bile rezervisane samo za ljude.

To znači da bi osoba mogla da preuzme “bot” nekog velikog lanca brze hrane koji će joj omogućiti da jednostavno pošalje poruku sa onim šta želi da poruči. Ovo je samo jedna od mogućih upotreba botova, a Fejsbuk se nada da ćemo prostim slanjem poruke pametnom robotu koji je u stanju da komunicira sa nama moći da poručujemo taksije, rezervišemo sto u restoranu ili avionsku kartu i mnoge druge stvari.

Kako biste ih koristili, potrebno je da otvorite aplikaciju na svom telefonu i u pretrazi pronađete „CNN, „Poncho“ ili „Spring“ – tri prva bota za čet koja su trenutno dostupna.

Nova funkcija trenutno je dostupna korisnicima ajfon i android uređaja.

prijedor24h