Direktor RŽR „Ljubija“ Stanko Vujković u svom kabinetu organizovao je „Indigo“ revoluciju u kojoj je većina prijedorskih klubova predložila njega (uprkos suspenziji i odstranjenju iz fudbala zbog dokazanog kriminala) za kandidata za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, a Stojana Janjetovića, akrtuelnog sportskog direktora „rudara“ za predsjednika Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor.

Međutim, u tim naslaganim klupskim dokumentima u Vujkovićevoj kancelariji između kojih je stajalo „indigo“ nije bilo papira sa imenom „FK Rudar Prijedor“, a podvaljen je klub koji nije registrovan – Ljubija. Najizrasliji klub na prijedorskoj regiji i u samom Gradu, premijerligaš Rudar Prijedor na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora kandidovao je Ranka Vučkovića za Izvršni odbor FS BiH, a Slavišu Kralja za predsjednika GFS Prijedor.

Poslije svega postavlja se logično pitanje: hoće li Stanko Vujković i Stojan Janjetović srušiti Rudar Prijedor i odluke njegovog Izvršnog odbora usaglašene od strane sva tri generalna sponzora (Vujković sa RŽR „Ljubija“ je jedan od njih) na posljednjoj sjednici uprave?

U obmanjivanju fudbalske javnosti u Prijedoru Vujković je angažovao nekoliko sebi lojalno-zavedenih klubova kojima je „prosuo“ priču o svojoj nedodirljivosti i vječitoj pobjedi iako je za vrijeme osmogodišnjeg mandata na mjesto predsjednika PFS Prijedor okončanim isključenjem iz fudbala zbog kriminala iza sebe ostavio paklenu pustoš i rasprostranjeni haos.

Došlo je vrijeme istine – da li će Stanko Vujković i Stojan Janjetović odustati od svojih kandidatura projektovanih u „Indigo“ revoluciji ili će nastaviti da ruše sve od reda u fudbalskom Prijedoru, samim tim i Fudbalski klub Rudar Prijedor ostaje da se vidi?

Ako nastave „Indigo“ revoluciju ustvari srušiće odluku Grada Prijedora, Arcelor Mitala i već pomenutog RŽR „Ljubije“ na osnovu koje je Upravni odbor Rudar Prijedora aklamacijom izabrao Ranka Vučkovića i Slavišu Kralja za ljude budućnosti fudbala u Gradu na Sani.

prijedor24h