Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Slavko Cvijić (35) iz Omarske uhapšen je u srijedu zbog sumnje da je u posljednja tri mjeseca u prijedorskoj opštini spopadao žene i djevojčice, pred kojima je u više navrata vadio polni organ i onanisao.

Kako je potvrđeno u MUP-u Republike Srpske, Cvijić se tereti za krivično djelo zadovoljavanje polnih strasti pred drugima. Odlukom Tužilaštva, Cvijić je pušten da se brani sa slobode, ali je ekspresno suspendovan sa posla i udaljen iz službe.

Navodno je, bludni policajac, zaposlen u Upravi za obezbjeđenje objekata i ličnosti u MUP-u Srpske u Banjaluci, uhapšen u strogoj tajnosti, nedugo nakon što je u Kozarcu djevojci pored koje je zaustavio svoj automobil, pokazao polni organ, piše “Avaz“.

– Obično bi zaustavio svoj automobil pored neke djevojčice, djevojke ili žene, otvorio bi prozor i pitao za neku ulicu ili gdje se nalazi neka ustanova. Dok bi one pokušavale da mu pomognu, on bi izvadio polni organ i istog trena počeo onanisati – ispričao je izvor pomenutog dnevnog lista.

Do tih detalja policija je došla nakon događaja u Kozarcu, poslije čega je Cvijić odmah i uhapšen. Istog dana rješenjem načelnika Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a on je udaljen s dužnosti do okončanja krivičnog postupka.

Portparolka CJB Prijedor Marija Matić rekla je da “su policijski službenici CJB Prijedor 22. aprila Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj protiv policajca o počinjenom krivičnom djelu.

Ona je takođe istakla da MUP najstrože osuđuje ovakvo ponašanje pripadnika policije.

Osumnjičeni Cvijić završio je Srednju policijsku školu, oženjen je i ima dvoje male djece. Krivični zakon RS za krivično djelo zadovoljavanje polnih strasti pred drugima propisao je maksimalnu kaznu do tri godine zatvora.

Avaz/Press