Predsjednik Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Branislav Rokvić ostao je danas bez kvoruma na zakazanoj sjednici Upravnog odbora na kojoj je glavna tačka dnevnog reda bila smjena šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca pokrenuta „iz vedrog neba“, pred samu utakmicu sa Vitezom.

Naime, Rokviću se na sastanak nije odazvalo čak šest članova uprave tako da nije donesena nikakva odluka, niti je sastanak održan, samim tim ni Jelisavac smijenjen. Na ovaj način članovi Upravnog odbora, njih većina, su „izglasali“ nepovjerenje predsjedniku poslije čega je jedini logičan i moralan potez Branislava Rokvića – ostavka. Na ovakav način Upravni odbor više ne može da funkcioniše, niti donosi bilo kakve važne odluke kada nema povjerenja prema prvom čovjeku koji očigledno, u ovom trenutku, nije dorastao funkciji koju obavlja, ali ni uzvratne iskrenosti i dobrih namjera.

Predsjednik Rokvić je pismenim putem od članova Upravnog odbora, „akrobatski“ tražio saglasnost da se nadležnost o smjeni šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca prebaci na njega, sportskog direktora Stojana Janjetovića i direktora Vukašina Đakovića, ali umjesto odgovora i saglasnosti dobio je bojkot sjednice čime mu je jasno stavljeno do znanja da više sa ovim sastavom uprave ne može da rukovodi i upravlja. Protiv smjene Zlatka Jelisavca bili su članovi uprave: Predrag Šorga, Dalibor Majkić, Jovo Janjić, Ranko Vučković, Milenko Đaković i Drago Milošević.

Ono što je još nelogičnije u svemu ovome jeste činjenica da je u pismenom prijedlogu, kako saznajemo, predsjednik Rokvić predložio da Jelisavac bude pomjeren na mjesto pomoćnog trenera, a da za novog šefa stručnog štaba bude imenovan trener iz omladinskih selekcija Srđan Marjanović. On je, na taj način, želio da smijeni Jelisavca, ali ujedno ga sačuva i iskoristi da sa UEFA profi licencom „pokriva“ svog nasljednika, jer je ova licenca uslov za trenera u premijerligaškom klubu kako ne bi trpio finansijske sankcije od strane Fudbalskog saveza BiH.

Kuda se Rokviću i njegovim istomišljenicima žurilo sa smjenom Jelisavca pred prvenstvenu utakmicu sa Vitezom znaju samo oni, a nedostatak kvoruma i današnja neodržana sjednica uprave je pokazatelj da su Rokvić i njegova manjina „iskočili“ iz okvira kluba i izdigli se iznad njega što, ni u kojoj prilici, ma o kome god se radilo, nije dobro ni za klub ni za ljude u njemu. Pojedinac uvijek mora da bude u službi opšteg, a ne obrnuto…

Šta će donijeti naredni dani ostaje da se vidi, tek još jedan nelogičan potez od strane predsjednika Rokvića je da na odgovornost poziva samo šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca, ali ne i sportskog direktora Stojana Janjetovića koji je smjenu Jelisavca najavljivao još prije mjesec dana.

Očigledno, neki plan, nije mogao više da čeka…

prijedor24h