Djevojčica K. K. (15) podletjela je danas oko 13.30 sati pod dvije barže dok je veslala u kajaku na Dunavu i nije isplivala, nezvanično saznaje Blic.

Djevojčica je član Veslačkog kluba Danubius iz Novog Sada.

Na mjestu gdje je djevojčica nestala bile su usidrene četiri barže, a ona je tokom treninga podletjela između između dvije prednje barže i nije isplivala, saznaje list. Barže su bile u vuči broda “Merkur”.

Na licu mjesta gdje je mlada kajakašica nestala u Dunavu policija je završila uviđaj, ali se po nalogu javnog tužioca uviđaj nastavlja na drugim lokacijama na Dunavu za koje se pretpostavlja da mogu biti značajne za rasvjetljavanja ovog događaja, potvrđeno je za Tanjug u Policijskog upravi Novi Sad.

Na licu mjesta, navode u policiji, ronioci su pretraživali teren, a sada se te aktivnosti nastavljaju na drugim lokacijama.

U potragu za djevojčicom uključili su se i građani svojim čamcima i uspjeli su da, kako kažu, pronađu samo kajak, ali, nažalost, ne i djevojčicu.

– Čim smo čuli da je djevojčica nestala, svi koji imaju čamce krenuli su da je traže. Prevrnuli smo svaku granu u rijeci, svaki kamen na obali. Јedino smo uspjeli da nađemo kajak, ali od djevojčice, nažalost, nema traga – rekao je repotrerima Novosađanin zaposlen na splavu na Dunavu.

Čelnik VK Danubius Željko Pantović rekao je da ne može da daje izjave u interesu istrage.