Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i odbornik PDP-a u Skupštini grada Zoran Anđušić tvrde da nisu prijetili vlasniku portala “Trebinje 059” Đorđu Bjelakovića zbog objavljivanja pojedinih tekstova.
Vučurević je rekao novinarima da ne zna ko je Bjelaković, te da je on za njega, kako kaže, beznačajan i da ga ne zanima šta priča i prenosi.

“Neka on čini dobro onima koji ga za to plaćaju”, rekao je Vučurević i pozvao Bjelakovića da konkretno kaže gdje mu je i kada prijetio.

Anđušić tvrdi da je riječ o “ortodoksnoj laži” i da nikada nikome nije uputio nijednu riječ prijetnje.

“Ako neko želi da skrene pažnju na sebe služeći se neistinama, to je njegova stvar. Ako je pisao neistine na svom portalu, ja kao legalista ću to rješavati u institucijama sistema i na sudu, a nikako na ulici”, kaže Anđušić.

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Srni je potvrđeno da je urednik portala “Trebinje 059” danas prijavio da mu je nepoznato lice juče uputilo ozbiljne prijetnje.

“Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje koji je djelo kvalifikovao kao ugrožavanje bezbjednosti, a Sektor kriminalističke policije radi na otkrivanju i identifikovanju lica, kao i dokumentovanju djela”, rečeno je Srni u CJB.

Bjelaković je ranije danas rekao novinarima da su mu, osim ovog nepoznatog lica, ranije prijetili i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i odbornik PDP-a u Skupštini grada Zoran Anđušić.

SRNA